Путінська Росія занурюється в якийсь логістичний кошмар

6 травня 2023, 06:20
Неспокійно в путінському королівстві. Начебто на території Росії ніякої війни немає, а бардаку там більше, ніж деінде.
Путінська Росія занурюється в якийсь логістичний кошмар
Росія занурюється в якийсь логістичний жах, каже Альфред Кох. / Коллаж: Главред, фото: t.me/kondratyevvi

Минув один рік і шістдесят дев'ять днів війни. Фронт відносно стабільний і на картах ISW я серйозних змін за добу не виявив.

Обстріли безпілотниками українських міст стають рутиною. Здебільшого їх збивають, але це, як цілком справедливо зауважив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат, призводить до виснаження запасів ракет української ППО. А ці ракети - дефіцит. В цьому, мабуть, і полягає сенс цих атак.

Вирішення цієї проблеми лежить у використанні зенітних гармат типу німецьких "гепардів". Але у зв'язку з особливою позицією Швейцарії, вони теж відчувають горезвісний "снарядний голод", який Німеччина зможе ліквідувати тільки до серпня.

відео дня

Російські пропагандисти продовжують скаженіти і юродствувати на тлі нічної атаки безпілотниками Кремля. Вони несуть вже повну нісенітницю і слухати це без подиву абсолютно неможливо.

Ясна річ, що вони тут же закликали застосувати проти України ядерну зброю. Це у них тепер такий ритуал. З будь-якого приводу вони вимагають кинути атомну бомбу. Тут відзначився і Рогозін.

Навіть Пригожин вже не витримав цієї клоунади і сказав, що через "дитячу атаку безпілотниками" загрожувати ядерним ударом несерйозно. А Рамзан Кадиров зі східною улесливістю захопився Путіним, який проявив стриманість і не став реагувати на нічну атаку.

Але безумство бере верх і генерал-депутат Гурульов взагалі добалакався до того, що потрібно зайнятися переселенням американців в Росію. Він вважає (природно), що Захід доживає останні дні і більшість "нормальних американців" із задоволенням переселяться в Росію. Гурульов мріє: "вони нам побудують заводи... " і т. д.

Що вкладає цей згусток інтелекту в поняття "нормальний американець" - незрозуміло. Особливо якщо врахувати, що себе він, мабуть, вважає еталоном нормальності. І ніхто не наважується сказати йому правду про те, як сильно він помиляється на свій рахунок.

А недавно ще Патрушев розповів світу про "Йеллоустоунський вулкан", який знесе Америку до біса і саме тому американці хочуть захопити Росію, щоб в неї переселитися. А переселившись, "вони нам побудують заводи..." і далі по тексту.

Таке відчуття, що два ці персонажі - вихідці з однієї палати дурдому і тому говорять одне і те ж. Після всіх цих безумств словесні вправи Дімона Медведєва вже не здаються такими ексцентричними: ці двоє його швидко наздоганяють. Але ж зовсім нещодавно здавалося, що балаканина Медведєва довго ще буде залишатися поза конкуренцією.

Росія поступово занурюється в якийсь логістичний кошмар. У Ставрополі горить нафтобаза, в Москві - адміністративна будівля, в Пітері тягач з "Іскандерами" потрапив в ДТП, в Нижньому Новгороді вантажівка перевозить артилерійські снаряди врізався в бензовоз, а на Валдаї (!) дотла спалили військкомат. Неспокійно в путінському королівстві. Начебто на території Росії ніякої війни немає, а бардаку там більше, ніж деінде…

Путінський дружок Герхард Шредер програв суд проти держави Німеччина. Справа в тому, що деякий час тому його позбавили грошей на утримання офісу, який йому належить, як ексканцлеру. Він вимагав повернути все взад.

Суд йому відмовив. Суддя погодився з думкою відповідача (Німеччини), що сенс таких виплат полягає в тому, щоб допомогти колишньому канцлеру продовжувати посильну роботу на благо Німеччини. Але якщо він працює на благо іншої держави, то нехай інша держава і оплачує йому офіс. Що тут можна заперечити? Нічого... По-моєму, дуже розумне рішення.

А Зеленський приїхав з візитом до Нідерландів де, крім іншого, відвідав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Він прямо сказав, що тут більше чекають іншого Володимира і запевнив присутніх в тому, що цього іншого Володимира вони обов'язково дочекаються. Також він зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, який повідомив йому, що ніякого табу на поставку Україні F-16 немає і питання знаходиться в стадії обговорення.

Також Зеленському показали готову до відправки третю (Голландську) систему ППО "Петріот". Дві інші (американська і німецька) вже поставлені на бойове чергування в Україні.

Ось власне і все, що мені здалося цікавим за сьогоднішній день. Отже, терпляче чекаємо українського наступу. Не сумніваюся, що він буде успішним. Адже наша справа праведна. Отже, ворог буде розбитий і перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти