Дід Мороз все-таки отримав наші записочки

21 грудня 2022, 19:20
Вже в наступній партії американської допомоги будуть ЗРК Patriot і високоточні, т.зв. "розумні" бомби. І чекають цю партію буквально наступного тижня.
ЗРК Patriot
Україна отримає ЗРК Patriot / Фото Вікіпедія

Ось і пройшло триста днів війни. На фронті поки все так само. Без суттєвих змін. Після того, як ЗСУ зуміли трохи відкинути противника від передмість Бахмута, туди приїхав Зеленський. Це був мужній крок справжнього лідера. Ефект від такого візиту важко переоцінити. Він справив на всіх величезне враження. Навіть Пєсков змушений був відреагувати. Він сказав голосом скривдженого школяра: "а наш Путін теж був у зоні СВО!"

Так в дитинстві, коли у якогось пацана батько зробить щось героїчне або проявить ще якусь чоловічу доблесть, то завжди знаходиться якийсь інший пацан, який не витримає і скаже: "А мій тато теж так вміє!"

Звичайно ж, Путін не був ні в якій зоні СВО. Ми за двадцять два роки дуже добре його вивчили і знаємо, який він боягуз. Але по-людськи, порив Пєскова зрозумілий: противно служити такому патрону як Путін, коли ось поруч, на твоїх очах, лідер ворожої держави поводиться не так, як цей слимак. Що в такій ситуації залишається робити Пєскову? Тільки й залишається, що заявити: "а мій тато теж так вміє!"

відео дня

Так, до речі.

Вітаю вас всіх з днем чекіста. У цей день, 105 років тому була створена найогидніша і дуже жахлива організація за всю історію людства - ЧК. З неї потім виросли всі ці ГПУ-НКВД-КДБ-ФСБ. І їх правонаступництво навіть доводити не треба. Досить сьогодні зайти в будь-який кабінет на Луб'янці: там завжди ви побачите або портрет, або бюстик Дзержинського.

З цього приводу виступив Путін і закликав усіх активніше ловити шпигунів, диверсантів і зрадників. Я думаю, не треба володіти багатою уявою, щоб уявити, що піде за цим його закликом: фактично Путін дав старт масовим репресіям (якщо ще хтось не зрозумів, що вони вже почалися). Тому вітаю вас, дорогі росіяни з днем чекіста. Цього року у цього свята - особливе звучання…

До речі, завжди важливо розуміти, де знаходиться Росія за шкалою репресивності режиму і яка жорсткість тієї диктатури, що вибудував Путін.

У зв'язку з цим у Фейсбуці адвокат Максим Ніконов нагадав досить відому історію про суддю Лотара Крейссіга. Коли він був суддею, то у 1940 не тільки виступив проти нацистської програми "евтаназії", заборонивши на своїй "ділянці" психіатричним установам і будинкам престарілих видавати їх підопічних в концтабори і написавши критичний лист на адресу міністра юстиції, а й ініціював розгляд проти обергруппенфюрера Боулера, відповідального за цю програму.

Після цього міністр юстиції викликав Крейссіга і поклав перед ним в якості "аргументу" особистий лист Гітлера, на основі якого реалізовувалася програма. Крейссіг відповів: "Слово фюрера не створює права". І продовжив стояти на своєму.

І ні, суддю після цього не відправили ні в катівню, ні в концтабір - наслідком такої принциповості тоді стала лише дострокова відставка. Крейссіг дожив до 87 років і помер у 1986 році.

Як це контрастує з нинішнім станом справ в Росії! Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас зовсім нещодавно заявив: "Я не розумію, чому вас так цікавить, чи є указ, який припинив дію часткової мобілізації? ... Мобілізація як призов громадян на військову службу завершена. Президент поставив у цьому питанні крапку. Сила слова президента - вища за указ...."

Ось і вирішуйте, де зараз Росія... здається мені, що вона вже обігнала гітлерівську Німеччину за ступенем безмежності влади "фюрера"... Втім, російські фашисти типу Дугіна саме цього і хотіли. І вони це отримали. Залишається тільки зрозуміти чи хотіли цього інші росіяни. Втім, цього ми вже ніколи не дізнаємося: "народ - мовчить"…

Ну і добре. Це вже не наша біда. Набагато важливіше інше: міністр оборони України Резніков заявив під час телемарафону: "Американський ВПК вже працює. Вже відбулися замовлення, і не тільки в США, але і в Німеччині, Франції, Словаччині, Чехії, Румунії та інших країнах. На наступний рік у мене вже укладено багато контрактів на поставку нам необхідної і зброї, і амуніції до неї. Україна в наступному році буде щомісяця отримувати необхідну зброю і амуніцію".

Тобто дійсно пауза в поставках Україні важкого озброєння викликана не якимись страхами Заходу з приводу "ескалації конфлікту", а чисто технічними проблемами, пов'язаними з необхідністю запустити військове виробництво.

І, як би підтверджуючи слова Резнікова, CNN повідомив, що вже в наступній партії американської допомоги будуть ЗРК Patriot і високоточні, т.зв. "розумні" бомби. І чекають цю партію буквально наступного тижня.

Так що Дід Мороз все-таки отримав наші записочки.

А інакше і бути не могло! Адже справа наша - правильна. Ворог буде розбитий. І перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти