Справи Путіна зовсім погані – на горизонті замаячила поразка Росії у війні

19 травня 2022, 18:31
І в Україні, і на Заході у Путіна настільки відчайдушне становище, що прийшов час розкривати навіть такі дорогі консерви, як президент Франції Макрон.
Переговори будуть, але виключно на умовах Заходу і України
Путін намагається нав'язати Україні заморожений конфлікт, приєднавши до Криму і Донбасу низку нових окупованих територій / Фото УНІАН,

У США і Євросоюзі почала розпаковуватися широка база тухлих консервів у густій мережі російських лобістів. Причому в різних сферах, різної соціальної ваги і калібру: від журналістів і експертів до політиків і навіть лідерів європейських країн. Всі вони дмуть в одну сопілку, озвучуючи мелодію одного наративу: "Не можна принижувати Росію і давайте збережемо обличчя Путіну".

При цьому трубадур або дуротруб президент Франції Макрон поки що виявився найтитулованішою високопоставленою кремлівською консервою і дуротрубом. Він зовсім недавно публічно закликав не принижувати Росію і зберегти обличчя Путіну, а по телефону запропонував президенту Зеленському "укласти перемир'я з Путіним в обмін на суверенітет України". Зеленський оприлюднив цей пасаж.

Макрон, закохавшись у вчительку, погано вчився в школі. Інакше цей хлопець знав би закони фізики і матеріалізм: не можна зберегти те, чого немає!

відео дня

Крім того, Макрон і йому подібні зобов'язані розуміти: Путін і його банда – військові злочинці; якщо зараз дозволити їм уникнути покарання, то це обрушить верховенство міжнародного права, весь існуючий світопорядок і гарантії світової колективної безпеки.

Якщо цього не розуміє президент Франції – провідної країни Євросоюзу, то у людства погані справи.

Що означає в реальному житті "давайте не будемо принижувати Росію"?

Справи у президента бункера і його банди терористів в Україні і в економіці РФ йдуть кепсько, а в короткостроковій перспективі на горизонті замаячила поразка у війні, тотальне руйнування економіки РФ і крах путінського режиму.

Але навіть на тлі цих обставин Путін намагається нав'язати Україні руками Заходу заморожений конфлікт, приєднавши до Криму і Донбасу ще низку окупованих після 24 лютого 2022 року територій. Нав'язати якийсь Мінськ-3.

читайте такожОстанні потуги Кремля, або Як російська економіка несеться у прірву

Заблокувати розвиток і просування України, інтеграцію нашої країни до Євросоюзу і НАТО на даному етапі.

Зняти або значно пом'якшити "пекельні санкції", накладені на Росію.

Відкласти на короткострокову перспективу наступний етап війни, щоб краще підготуватися і зализати рани.

Активний захід "Не можна принижувати Росію" проводиться з великим розмахом і натиском у західних медіа.

Після публічних заяв Макрона у форматі цієї програми і на підтримку Путіна Лавров заявив: "Єдина людина на Заході, на яку може спертися Кремль – це Макрон. Він – надійний друг Москви" Очевидно, у Путіна в Україні і на Заході настільки відчайдушне становище, що прийшов час розкривати навіть такі дорогі консерви, як президент Франції Макрон. При цьому Лавров паплюжив Шольца і Німеччину за відсутність або непослідовність позиції.

Невже президент бункера, враховуючи цю потужну піар-кампанію, прочитав на лобі у Байдена, Джонсона і офіційного Брюсселя (Євросоюзу) тавро, написане великими літерами – "поци"?

читайте такожКремлю стало соромно, або Чому російські генерали працюють на користь Україні

Переговори будуть, але виключно на умовах Заходу і України. Їх результатом стане реальна капітуляція РФ, відображена у формулюваннях мирної угоди.

Путін і його банда терористів від відчайдушного становища, схоже, взагалі розум втратили. Невже вони думають, що Захід забув про шантаж і ядерний тероризм, затіявши кампанію з повалення путінського режиму, щоб з ра**истами-путіністами просто погратися? Для Заходу вже всі витрати, пов'язані з санкціями, обчислюються сотнями мільярдів. Не рахуючи допомоги Україні. З грудня 2021 року по сьогоднішній день тільки військово-технічна допомога Україні вже обчислюється цифрою близько 70 мільярдів доларів. Це річний оборонний бюджет Росії.

Так це ще ленд-ліз не запрацював!

Всім макронам, мережі лобістів Росії слід зрозуміти просту тезу. З приводу РФ Заходом прийнято стратегічне рішення (санкції, ленд-ліз тощо). Його ніякими виступами, заявами, статтями вже не перебити і не зупинити. Цей політичний і бюрократичний танк уже запущений і заднього ходу не має. Тим більше, що це має підтримку абсолютної більшості народів країн Заходу.

Піти проти цього колективного стратегічного рішення Заходу політикам, експертам і журналістам будь-якого рангу – собі дорожче. Все одне що мочитися проти ураганного вітру. Тільки і всього.

читайте такожЛюди зі сталі і боягузтво Німеччини: Чому Україна повинна вистояти у війні з Росією

Очевидно, Москва увійшла в період тотальної політичної, дипломатичної, військової та економічної деградації. На тлі систематичних поразок на українському фронті, міжнародне співтовариство зараз спостерігає цілковитий крах гігантської пропагандистської машини Кремля.

Іншими словами, в морзі прозектор вже шматує великим секційним ножем поверхневий захисний шар шкіри трупа агресора. Очевидно, небіжчик перед смертю просив виконати свою останню волю: кремувати і попіл розвіяти над океаном. Щоб ця коричнева чума більше не залишила по собі пам'ять і шанувальників рашизму-путінізму. Нікуди буде приносити квіти і вінки фанатам, очманілим від імперського шовінізму. Нехай шукають для себе і свого народу іншу екзистенціальну народну ідентичність – менш небезпечну для людства.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти