Десятки тисяч ізраїльтян повертаються додому захищати країну, а що в Україні?

14 жовтня 2023, 06:10
Ми заражені імперською царською заразою. Для дуже багатьох із нас немає батьківщини без лідера, пана, царя.
Десятки тисяч ізраїльтян повертаються додому захищати країну, а що в Україні?
Війна в Україні та Ізраїлі / Коллаж: Главред, фото: скриншот YouTube, depositphotos.com

Десятки тисяч ізраїльтян повертаються додому, щоб узяти до рук зброю і стати на захист своєї країни. Ізраїльська авіакомпанія Ель-Аль везе добровольців безплатно, без місць у літаку, і збирається це робити навіть у шабат.

Я згадую перші дні вторгнення, коли десятки тисяч здорових українських чоловіків стояли в нескінченному заторі на Житомирській трасі в бік західного кордону. Я знаю, що тисячі в ці ж дні взяли до рук зброю і зупинили ворога - у моєму підрозділі всі такі, добровольці. І навіть брат Єрмака незримо був десь поруч ))

Подивіться на цю карту - Ізраїль в оточенні арабських країн, багато з яких мріють його розчавити, і пробували це зробити вже не раз. Земля обітована - як шило в дупі. І бігти звідти нікуди. А вони все їдуть і їдуть, захищати свою батьківщину.

відео дня

Чому вони самі їдуть, а в нас прикордонники ловлять тих, хто біжить? Тому що, напевно, для них батьківщина - це не просто місце. І нація для них означає куди більше, ніж 73 відсотки виборців. Воєначальникам вони довіряють, а політиків часто використовують як хлопчиків для биття, тому що політики і чиновники в них - справжні слуги народу, а не гетьмани і продюсери.

Ми заражені імперською царською заразою. Для дуже багатьох із нас немає батьківщини без лідера, пана, царя. Навіщо воювати за країну, в якій Зеленський президент?.. Навіщо вмирати там, де всі корисні копалини належать олігархам, а поля - латифундистам?..

Маленькі, невільні, закріпачені українці не мають батьківщини і тікають на захід. Звісно, не всі. Як і не всі ізраїльтяни їдуть на війну. Але ніколи маленька країна кріпаків і кріпосників не переможе велику країну несвободних людей. Раби рабів не переможуть.

Свобода і відповідальність - найдорожчий ресурс під час війни.

PS

І не треба прикриватися тими, хто повернувся в Україну. Я знаю таких. Але вони - крапля в морі тих, хто втік із країни. Тільки в Німеччині зареєстровано понад 160 тисяч українських військовозобов'язаних чоловіків. На початок війни їх було 39 тисяч... Тільки в одній Німеччині стільки українських чоловіків, що вистачить на 6 повноцінних армійських корпусів. У нас на півдні чотири місяці прориваються до Азовського моря 2 корпуси, і їх нікому змінити...

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Источник

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти