Для чого Пригожину Лукашенко

27 червня 2023, 19:20
Відстань між Мінськом і Москвою - 718 км. За день в рф Пригожин пройшов 400 км.
Для чого Пригожину Лукашенко
Андрусів пояснив, для чого Пригожину Лукашенко / колаж: Главред, скріншот: відео

Що ж, давайте поскладаємо пазли.

1. Путін виступив і обісрався. Чому, власне, він виступав? Бо ситуація породила страх в суспільстві. І цілий блок питань. Перше, рівень захищеності. Виявилось, що можна промарширувати країну, займати без бою міста, збивати літаки, і ніхто не міг цього зупинити. Друге - відповідальність. Виявляється, за це все - не буде ніякої відповідальності. Ні фізичної - "мочити в сортирі", ні юридичної. Вбиваєш 13 пілотів і йдеш собі геть. Третє, виявилось, що "всемогутній цар" не зміг нічого протиставити своєму колишньому кухару. Виявилось, що впродовж довгого часу дебоширства Пригожина - путін нічого не робив. А коли кухар попер на Москву - зробив заяву і втік.

Ні на що з цього путін не відповів. Хоча смисл виступу міг бути тільки в цьому. Цей виступ насправді матиме ще гірші наслідки, ніж його відсутність.

відео дня

2. Пригожин і Вагнер в Білорусі. Відстань між Мінськом і Москвою - 718 км. За день в рф Пригожин пройшов 400 км. Ситуація в Білорусі набагато гірша, ніж в РФ. По тій простій причині, що в них існує чимало суб’єктів, спроможних замінити бацьку. Опозиція слабка, але організована. Протестний потенціал великий.

Тепер дивимося на таку історію. ЗСУ проривають фронт і наносять удари, як і передбачав Пригожин. Шойгу і Герасимов не звільнені. Багато загиблих, або попадають в котел. путін і "друзі" є фактично винними в цьому. Які дії Пригожина? Інший сценарій. Білоруси знову розкачуються. Для чого Пригожину бацька? Він може його скинути ще легше, ніж налякав путіна. А тоді розпочати похід на рф, маючи всі ресурси Білорусі. Фантастика? А те, що сталось в суботу, для вас таким не було?

Зрештою, опитування ІКАР показує, що 50% росіян вважають, що своєю критикою Пригожин хотів виправити помилки у війні.

3. І ще одна ситуація є дуже складною для путіна. Залишити Шойгу - повісити на себе відповідальність за будь-яку кризу на фронті. Бо провал на фронті стає провалом путіна, який залишив Шойгу. Не залишити - доповнити і так чашу несправедливості непокараного бунту Пригожина і виконати його вимогу. Фактично, проявити ще одну слабкість.

Як я казав, в рф тільки все починається.

Джерело

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти