Для Путіна вкрай важлива "заморозка" під будь-яким соусом

7 червня 2023, 06:20
Логіка Кремля, серед іншого, буде у вимозі (фактично підходить саме це слово) перемир'я.
Путін, Каховська ГЕС
Для Путіна вкрай важлива "заморозка" під будь-яким соусом, каже Тишкевич / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС.

І, практично відразу почали звинувачувати в тому, що трапилося, Україну. Мовляв, унаслідок обстрілів гребля зруйнувалася. Але, от біда, самі ж виклали момент вибуху.

На жаль, але в їхньому збоченому розумінні доцільності це допустимо. Досить згадати історію.

відео дня

1941 рік - щоб не допустити прориву вермахту була підірвана Дніпрогес. Результат - десятки тисяч жертв серед мирного населення. А Вермахт? А вони стояли на правому, високому, березі Дніпра. Тобто логіка Кремля - вбити своїх, аби затримати ворога.

Кількома місяцями пізніше, в листопаді 1941 зробили те ж саме - підірвали греблю Істрінського водосховища, затопивши значну частину підмосков'я. І знову плювати на мирних жителів.

Хто такий Ігар Тишкевич

Білоруський аналітик, публіцист, блогер, експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" Українського інституту майбутнього. Автор аналітичних публікацій про білоруську та українську політику та економіку. Дослідницькі інтереси: еволюція політичних систем і політичних інститутів у країнах, що переживають трансформацію; суспільні відносини, можливості корекції системи відносин і впливу на неї; зв’язок економічних відносин і міжнародної політики, взаємний вплив; регіональна політика – Східна Європа і Причорномор’я. Розробив низку навчальних програм та тренінгів з комунікацій, політичних кампаній, пише uifuture.org.

Тепер гребля Каховської ГЕС. На тлі розмов про наступ України. І знову маємо ситуацію, коли ЗСУ знаходяться на правому, високому, березі Дніпра. Але висота хвилі така, що затоплення частини Херсона все ж буде. На Лівому березі ситуація набагато гірша - затоплені будуть значні території. Люди? Українська сторона підняла по тривозі МВС і ДСНС - евакуація вже йде. Росіяни? Зроблять вигляд, що таку запускають ближче до обіду.

Нічого нового. У традиціях Кремля множити трупи.

Але в 2023 році є свої відмінності. Логіка Кремля, серед іншого, буде у вимозі (фактично підходить саме це слово) перемир'я. Або для порятунку людей на Лівобережжі. А так само (але цей трек проявиться ближче до вечора) на тлі ядерного шантажу. Підрив дамби означає падіння води в Каховському водосховищі. Отже, падіння рівня води в охолоджувачах Запорізької АЕС. Ось на це Москва буде тиснути, повторюючи свій ядерний шантаж.

Для Путіна вкрай важлива "заморозка" під будь-яким соусом. На жаль, але можна очікувати, що частина наших парнерів буде, принаймні, розглядати таку можливість і намагатися натиснути на Київ.

Однак, варто пам'ятати улюблену фразу росіян, коли мова заходить про війну - "можемо повторити". Її вбивають в підсвідомість починаючи з дитинства.

Тому якщо зупинитися, вони повторять. Отже, заради забезпечення безпеки єдиним можливим варіантом дій є пропозиція окупанту трьох опцій:

- окупант біжить додому

- окупант здається в полон

- дохлий окупант удобрює землю

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти