Для Путіна сепаратисти - це ми, а Україна - бунтівна провінція

1 липня 2021, 18:58
Якщо ми хочемо зберегти і захистити Україну, ми повинні розуміти, що нам протистоїть режим, який вважає цю державу бунтівною провінцією і хоче ліквідувати.
Для Путіна сепаратисти - це ми, а Україна - бунтівна провінція
Володимир Путін / Фото Reuters

Під час так званої "прямої лінії" з росіянами президент Володимир Путін знову заявив, що росіяни і українці є одним народом, який намагалися розділити "зовнішні сили" - спочатку Польща, а потім Австро-Угорщина. Але в цій заяві, нарешті, чітко розставлені акценти, які дозволяють зрозуміти, у яку історичну пропаганду вірить Путін

Це історична пропаганда часів Російської імперії. Після поділу Польщі і приєднання українських і білоруських земель Москва відчайдушно намагалася довести, що на приєднаних територіях живуть росіяни. Так і народився міф про те, що росіяни - це великороси, малороси і білоруси.

читайте такожКулеба жорстко відповів на мантру Путіна про "єдиний народ" і нагадав про агресію РФСаме про цей міф Путін і каже. Він впевнено ігнорує політичні та культурні процеси в Російській імперії. Ігнорує проголошення Української та Білоруської народних республік незабаром після краху імперії. Ігнорує те, що більшовики змушені були погодитися з існуванням УРСР і БРСР просто тому, що не було іншого шляху збереження контролю над відвойованими територіями.

відео дня

Для нього і Україна, і Білорусь - це просто Росія. А керівництво України не є дружнім саме тому, що цього не хоче визнати, та ще й спирається на підтримку Заходу. Простіше кажучи, для Путіна сепаратисти - це ми.

читайте такожПутін досяг своєї мети: що означає вихід Білорусі зі Східного партнерстваІ це та реальність, в якій ми існуємо. Іншої немає. Якщо ми хочемо зберегти і захистити Українську державу, ми повинні розуміти, що нам протистоїть режим, який вважає цю державу бунтівною провінцією і хоче ліквідувати. І саме цим Путін й буде займатися до кінця свого правління.

Еспресо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти