Для вас "держава - ворог"? Ви щось не те робите...

5 червня 2023, 06:46
Українська державність - страшний сон для наших реальних ворогів.
Украина, флаг
Державність України - перш за все / УНИАН

Мабуть, все ж треба розлого написати чи записати про те, чому вважати власну державу ворогом та відірваною від суспільства структурою - вкрай шкідливо.

А то як почитаю коментарі до окремих постів, так жах бере, наскільки "колоніальні" флешбеки у людей не пройшли.

відео дня

Так, держава може бути неефективна і корумпована (як і інші структури суспільства).

Але якби державна система - недосконала і хвора - впала 2014 чи 2022, ми б повернулися у стан УПА і України 1945. Окупованої країни, боротьба якої шляхетна, але безнадійна.

І ніякі "паралельні структури" ситуацію не врятували б. Навіть чудові українські волонтери і самоорганізовані добровольці.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

А що було б з порядком і законність - можна подивитись на лнр - днр до війни. Навіть західні партнери вже зрозуміли, що значно переоцінювали масштаби корупції та складові failed state в українських реаліях.

Може час все ж це і нам самим визнати? Ні, не для того щоб визнати нашу державу ідеальною. А щоб правильно визначити її хвороби. І лікувати їх.

Ну і так, якщо ви повторюєте формулу "держава - ворог" - ви щось не те робите. Бо українська державність - страшний сон для наших реальних ворогів.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти