До 50 тисяч випадків на день: як Україна проходитиме пік епідемії Омікрону

5 лютого 2022, 12:45оновлено 6 лютого 2022, 20:37
Станом на сьогодні 12 регіонів України вже виконують ознаки переходу до червоної зони і можуть бути переведені до неї вже найближчим часом.
До 50 тисяч випадків на день: як Україна проходитиме пік епідемії Омікрону
Україна два дні поспіль встановлює антирекорди заховорюваності на COVID-19 / Reuters

Два останніх дні Україна продовжує встановлювати абсолютні антирекорди по кількості нових випадків захворювання на коронавірус - більше 39 і 43 тисяч випадків відповідно.

Варто зазначити, що вже близько року Україна живе з незмінною системою адаптивного карантину. За цей час він довів свою ефективність у протидії поширеності захворюваності на COVID-19.

Дельта-хвиля, що тривала минулого року, це яскраво продемонструвала - після запровадження "червоної зони" у певному регіоні, з часом і захворюваність, і госпіталізації у ньому починали йти на спад. Тож зараз адаптивний карантин допомагає недопущенню перевантаження медичної системи. Відповідно, найближчим часом ніхто його скасовувати не буде.

відео дня

Станом на сьогодні 12 регіонів України вже виконують ознаки переходу до червоної зони і можуть бути переведені до неї за рішенням державної комісії вже найближчим часом.

За оцінками Київської школи економіки, пікові значення добових виявлених випадків будуть приблизно у два рази більшими за пікові значення у попередню хвилю - тобто до 50 тисяч нових випадків на добу. А добова кількість на піку цієї хвилі буде на третину меншою за попередню хвилю - близько 600 померлих на добу. Серед причин зниження - легший перебіг Омікрону, який наразі превалює, та більший рівень вакцинації в Україні.

читайте такожВ НАН назвали дати найближчого піку коронавірусу в УкраїніКоли саме цей пік станеться і як далі розвиватиметься пандемія, наразі прогнозувати важко, але вакцинація є дієвим способом зниження ризику важкого перебігу захворювання і смертності, адже більшість людей, що госпіталізується, є невакцинованими.

Катерина Кузьмінова, аналітикиня Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти