Дута проблема, або Чому Захід не поспішає постачати зброю Україні

27 травня 2022, 19:39
Судячи з усього, Україна має справу з черговими дипломатичними маневрами між США і РФ, після чого отримає те, що нам необхідно для розгрому агресора.
війна, війна в Україні
Захід хоче, аби Україна публічно заявила, що не має наміру знищувати "мирних ращистів" / УНІАН

Про системи залпового вогню великої дальності, які "нам не дають". Тема явно увійшла в топ. Якщо об'єктивно, то без сучасних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) нам свої території не звільнити, це я вам як дипломований ракетник стверджую. Хоча б тому, що радянські РСЗВ, усі ці "Гради", "смерчі" і навіть вітчизняні "верби" у нас вже закінчуються, як і боєприпаси до них.

Дискусія як би існує навколо двох американських систем - M270 MLRS і М142 HIMARS. Насправді, одна система є модифікацією іншої системи, тобто, з М270 зняли одну шеститрубну секцію для ракет, тим самим полегшили вдвічі і переставили її з гусеничного шасі на колісне, вийшло М142.

Від України нібито хочуть, щоб вона не застосовувала ці системи, якщо вони будуть нам поставлені, по цілям на території РФ.

відео дня

Але дозвольте!

Обидві ці системи залпово ведуть високоточний вогонь максимум на 70 км. А у нас на фронті вже успішно діють аналогічні чеські системи залпового вогню RM70 з подібними характеристиками. І ніяких питань!

Так, в обидві американські системи можна поставити секцію для запуску тактичних ракет сімейства ATACMS, одна з яких є аналогом ра**истського "Іскандера" і летить на дальність 270 км. Але ж можна ці секції і не поставити!

Тобто, проблема явно дута. Дута політично, я б сказав.

читайте такожЯкщо Україна поступиться південь і Донбас Кремлю, Захід цього не пробачитьШтатівці перед поставкою нам РСЗВ самі запросто можуть обмежити їх дальність, щоб вони до РФ не долітали. Але вони хочуть, щоб Україна публічно заявила, що не має наміру знищувати "мирних ра**истів" (якщо хто таких зустріне — повідомте, тому що це рідкість унікальніше "снігової людини") на їх території. Так ми без проблем заявимо! І реально не будемо бомбити їхній Воронеж, адже нам важливіше свій Севастополь відвоювати.

Судячи з усього, маємо справу з черговими дипломатичними маневрами між США і РФ. А після здійснення всіх ритуальних танців ми отримаємо те, що нам необхідно для розгрому агресора. Тому що в будь-якому випадку опір України не припиниться.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти