Дуже заплутаний в нас шлях до перемоги

29 березня 2024, 06:10оновлено 29 березня, 10:19
Найважливіший законопроект "Про мобілізацію" обріс такою кількістю поправок-черепашок, що іде на дно впевненіше ніж сам крейсер "Москва".
Дуже заплутаний в нас шлях до перемоги
Верховна Рада та війна / Колаж Главред, фото УНІАН

Щось мені лячно, шановне панство. Ні, справа не у горезвісних "Цирконах", які деякі наші спікери навздогін роспропаганді почали називати гіперзвуковими і навіть попереджати, що саме від них треба ховатися серйозно. Насправді, той "Циркон" такий саме гіперзвуковий, як і "Кинджал", тобто ніякий.

Але все одно він достатньо швидкий, щоб з Чорного моря до більшості міст України долітати 6-9 хвилин, за цей час до укриття навряд чи добежиш. Доведеться сподіватися лише на майстерність ППО-ПРО, а вони таки збивають все, що летіть. І на те, що Європа надасть ракети до ЗРК, поки США вигадують, куди нам ще не можна стріляти під час війни, щоб не образити найдобрішого кремлівського фюрерка і наймирніший російський народ.

А не на жарт лякає мене Верховна Рада — те, що там відбувається. А ще більше — що не відбувається.

відео дня

Поки у Штатах демократи і республіканці з’ясовують, хто — Джозеф Байден чи Дональд Трамп — швидше і надійніше поховає єдину світову наддержаву, українська влада (читай — ОП) впала у ступор. Фактично обмежується тільки телевізійним зверненнями, де здебільшого проглядається образа на кволих партнерів.

ОП припинив у ручному режимі керувати Радою, фактично зняв її з повідця, і вона, як невихований собака, почала гасати навкруги і підбирати з землі всіляке лайно (вибачте на слові кінолога зі стажем).

Найважливіший законопроект "Про мобілізацію" обріс такою кількістю поправок-черепашок, що іде на дно впевненіше ніж сам крейсер "Москва". Але спочатку депутати засвітили дурнувату ідею Кабміну, закладену у законопроект, щодо арешту майна ухилянтів від мобілізації. Ідею-то згодом відкинули, але вже відбувся рекордний з початку війни відтік капіталу з України, а також перереєстрація майна на дружин, матерів, сестер і коханок.

Найлютіший ворог не створить стільки біди, скільки охочий до публічності депутат (депутатка), в якого (якої) плоскостопість головного мозку.

Потім почали обговорювати мобілізацію вісімнадцятирічних хлопців — ні, не потребу навчати їх воєнній справі, що є необхідним і у мирні часи, а саме мобілізацію. Знов-таки, відкинули, але цунамі проклять на адресу влади вже прокотилося. От навіщо це?

А ще неприв’язані народні обранці обговорюють між собою дуже важливі для оборони питання своїх закордонних відряджень, право на висловлювання власної думки без дозволу начальства (не жартую). А також гендерну рівноправність. Ні, це не про те, щоб всі, незалежно від статі брали посильну участь у захисті країни, а про те, щоб деякі спритні, але непопулярні активістки отримали можливість займати хлібні посади не за професійними якостями, а за штучними гендерними квотами.

Майже залишений без догляду Кабмін не відстає від Ради. Бо розпочав "Велике будівництво укріплень". Так-так, на тих неприпустимих корупційних підходах, які регулярно демонструвало попереднє "Велике будівництво".

На початку вторгнення громадяни — військові і цивільні — захищали країну майже самостійно, бо політичне керівництво довго не могло оговтатися. Зараз вирішальний період війни, і знов наші очільники відсторонилися від нагальних справ, здебільшого займаються збагаченням і апаратними інтригами. Проте, що характерно, влади не полишають.

Дуже заплутаний в нас шлях до перемоги.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти