Дві великі помилки Кадирова

22 вересня 2023, 06:22оновлено 22 вересня 2023, 10:37
19 лютого Кадиров заявив, що після можливої відставки він створить приватну військову компанію, яка, за його словами, буде конкурувати з ПВК "Вагнер".
Рамзан Кадиров, лікарі
Рамзан Кадиров, схоже, поки живий / Колаж: Главред, фото: скріншот, pixabay.com

Кому можуть бути вигідні чутки про хворобу і смерть Кадирова? В першу чергу - самому Кадирову. Російський диктатор поставив руба питання ліквідації всіх приватних військових компаній на території Російської Федерації, в тому числі сформованих за національною ознакою. У підпорядкуванні Кадирова до певного часу за різними оцінками перебували від 30 до 45 тисяч особового складу, які фактично були не підпорядковані силовим структурам Російської Федерації, а керівництво над ними здійснювали особисто Кадиров і наближена до нього особа, Делімханов.

Відповідно, такий стан речей не задовольняє російського диктатора. Варто говорити про те, що так званий заколот Пригожина мав на меті створення передумов для ліквідації всіх приватних військових компаній, тому що саме в них російська влада бачить основну загрозу для свого існування на території Російської Федерації.

відео дня

Вельми примітний той факт, що 19 лютого Кадиров заявив, що після можливої відставки він створить приватну військову компанію, яка, за його словами, буде конкурувати з ПВК "Вагнер". Робити подібні заяви на загальний огляд було великою і політичною, і військовою помилкою самого Кадирова. Тому що робити подібні заяви - це, відповідно, підписати собі вирок.

Давайте подивимося на хронологію конфліктної ситуації навколо Кадирова. Тут варто згадати події, які відбувалися в травні, а саме заяви Пригожина про можливість виведення ПВК "Вагнер" з Бахмута. Шостого числа Пригожин робить відповідні заяви, і дає зрозуміти, що хотів би бачити на місці ПВК "Вагнер" підрозділи, підпорядковані Кадирову. І вже сьомого числа Кадиров відповідає Пригожину в досить грубій формі, що, мовляв, Пригожину подзвонять і пояснять, куди і як він буде виходити. Кадиров не розрахував того моменту, що Пригожин – далеко не самостійна фігура, і, відповідно, за ним стоять такі персони, як наближені до Путіна Кирієнко і сім'я Ковальчуків, а сама структура ПВК "Вагнер" створювалася в тиші кабінетів Головного правління Генштабу Збройних сил Російської Федерації. Це була друга велика помилка Кадирова.

Хто такий Дмитро Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов (11 жовтня 1971, Луганськ) – експерт з військових питань, блогер. Історик і юрист. Співголова громадської ініціативи"Права Справа".

Дмитро Снєгирьов, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти