Ефект плацебо для суїцидників, або Як росіяни готуються до зустрічі з "Леопардами"

12 лютого 2023, 19:20оновлено 15 лютого 2023, 20:40
Росіяни не на жарт побоюються зустрічі з танками західного зразка, що випереджають їхній антикваріат на покоління, якщо не на два або навіть більше.
Російські військові, Олександр Коваленко
Олександр Коваленко розповів, як росіяни готуються до зустрічі з "Леопардами" / Міноборони РФ, скрін

В очікуванні Leopard-2 російські танкісти кустарно підвищують захист своїх танків.

Танкісти російських окупаційних військ всюди намагаються збільшити виживаність своєї техніки кустарними методами, встановлюючи додатковий захист в режимі "в гаражі" і "на коліні".

Це обумовлено тим, що мають величезну кількість ослаблених зон, в порівнянні з західною технікою, російські (читай, радянські) танки так і не набули в заводських умовах серійної і якісної модернізації, що забезпечує необхідний рівень виживання.

відео дня

Так, в танкових підрозділах російських окупантів на Т-72Б3 встановлюють на ослаблені зони додаткові модулі динамічного захисту "Контакт-5", а так само на зону на даху башти вище маски гармати і біля люка механіка-водія на верхній третині лобового бронелиста.

Також відзначається розміщення на башти танків Т-72Б3, особливо даху, динамічного захисту Релікт-1. Тобто, якщо завод проблему підвищення захисту не вирішив, так шурупокрут допоможе?

Зазначу, що ДЗ "Релікт-1" призначений для забезпечення захисту бортових секцій.

Якщо закінчувати тему з нестандартним застосуванням ДЗ "Релікт-1", то її можна зараз бачити і на нижній лобовій деталі російських танків, які аналогічно кустарно встановлюються, практично в польових умовах. При цьому, часом, екіпажі жертвують захистом бортів.

Недоліки лобового бронювання танків Т-72 відомі з часів їх створення, але "великий", "могутній" і "той, що не має аналогів у світі" ВПК Росії це проблему не може вирішити досі. Бо немає комплексного підходу, технічної, а так само технологічної можливості.

Так само на танках Т-72 на блоки динамічного захисту "Контакт-5" на бортах башти танка зараз повсюдно намагаються кріпити гумові "лопухи", на яких встановлені блоки ДЗ "Контакт-1". Таким чином кулібіни намагаються підвищити бронювання погона башти.

Враховуючи те, наскільки масовий ефект набуває така кустарна "модернізація" російських танків, можна говорити про те, що не маючи можливості забезпечити заводське підвищення рівня захисту ОБТ, командування російських окупантів дало команду підвищувати цей захист кустарно.

Що ж, росіяни не на жарт побоюються зустрічі з танками західного зразка, що випереджають їхній антикваріат на покоління, якщо не на два або навіть більше. Але, примітивні ДЗ на болтах і гумово-тканинні накладки якось не особливо вражають і більше схожі на ефект плацебо для суїцидників.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти