Епічна битва за Донбас програна: що далі робитиме Путін

14 травня 2022, 13:17оновлено 15 травня 2022, 14:23
Путін вирішив налякати українців та весь світ відсутністю гальм у себе коханого. Але ЗСУ поставили на місце "непереможну та легендарну" армію РФ.
Путина
Путін упустив момент відрадити захід від допомоги Україні / Reuters

Війна в Україні вступила в найнебезпечнішу фазу і за рівнем небезпеки наблизилася до перших днів вторгнення. І справа не в ході бойових дій - слава Богу, ЗСУ змусила "непереможну і легендарну" в черговий раз обломитися, перетворивши широко анонсовану Москвою епічну битву за Донбас в епічний пшик.

І ось зараз, а це видно за багатьма ознаками, запускається етап - Путін ферштейн. Насправді всі давно чекали цього варіанту і його запуск через тиждень після початку бойових дій напевно дозволив би Росії вийти сухою з води. Не ну а чо? Спробували захопити сусідню державу, не вийшло, поклали як чіпали.

Правда лінію фронту на півдні пересунули. Далі могли б почати торгуватися. І в тих умовах у Путін ферштейн були б досить непогані перспективи. З-під Києва і Харкова пішли, а на півдні залишили б собі все. Ніяких перспектив на отримання важкого озброєння Україною тоді не проглядалося. Більше того, сам Київ тоді про це навіть не заїкався. Так що почати переговори а-ля Мінськ - 3 числа 4 березня було б ідеальним варіантом для Путіна.

відео дня

Але замість цього він як примхливий, розпещений і дуже жорстокий карлик почав війну методами військових злочинів. Інакше кажучи, вирішив налякати українців і весь світ відсутністю гальм у себе коханого. Що з цього вийшло, ми всі побачили. Далі реконструкція Курської битви і ось вам етап - Путін ферштейн.

Але Путін і тут проє... зручний момент. Останній раз у нього такий момент був тижнів зо два тому, коли від війни всі втомилися (мова не про Україну, а про колективний Захід).

читайте такожПерепочинок для окупантів: як Захід намагається виторгувати паузу бункерному фюреруЗараз там до війни всі звикли і більше того, навіть намітили план "стратегічної поразки Росії", так що Путін ферштейн цілком може не пройти. Україна на нього не піде, а колективний Захід, навіть при великому бажанні любителів поговорити по телефону, навряд чи зможе розвернутися на 180 градусів. Але ризик є і дуже великий.

Віримо в ЗСУ і слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти