Якби влада попередила про війну заздалегідь

17 серпня 2022, 19:41
Знайдіть мені в сучасній історії приклади, коли держвлада попереджала своїх громадян про початок війни.
Олексій Арестович
Олексій Арестович / скріншот Facebook-трансляція Офісу Президента

Якби "…влада попередила заздалегідь", ви б не повірили. Ви б іржали, постили меми і глибокодумно міркували про те, що "...Зе вже не знає, як підтримати свій провалений рейтинг".

Частина б повірила. Почалася б паніка національного масштабу, керувати якою ніхто в сучасному світі не вміє. Масова виїмка грошей, масове залишення країни, розрив виробничих ланцюжків, бюджетна криза і вже в березні було б ні на що купувати снаряди - як точно зауважив вчора Президент.

відео дня

Знайдіть мені в сучасній історії приклади, коли держвлада попереджала своїх громадян про початок війни... Немає? А чого так? З дуже простої причини - людство не перебуває на тій стадії розвитку, коли вміє справлятися з наслідками таких попереджень.

Чи були помилки в ході підготовки до війни? Звичайно. Людство не перебуває у фазі, коли воно вміє здійснювати процеси такого масштабу без помилок. Тільки визначення ступеня і роду таких помилок - справа вузької групи професіоналів. До яких ви, на жаль, не належите.

Що можуть в цій ситуації ширнармаси? Вимагати створення спеціальної комісії з розслідування підготовки до війни - після війни. Дати оцінку нинішній владі на виборах - згідно зі своїми міркуваннями. Тільки пам'ятайте - не тільки громадяни"... не вивезли свої сім'ї".

Президент теж не вивіз свою сім'ю, і вона зустрічала початок війни тут. При тому, що за його сім'єю спеціально полювали. І полюють. І її захоплення і знищення було окремою частиною плану "спецоперації".

Чи можна було б попередити населення про війну, всупереч відсутності таких прецедентів у світовій історії? Можна. Але для цього потрібно було мати безпрецедентну довіру між владою і народом.

А хто підривав цю довіру - і найбільш активно якраз в період підготовки до війни?.. Чи не ті, хто підриває його і зараз, волаючи "не готувалися, суки!".

На що і на кого ви працювали тоді?.. А зараз?

У Зеленського тільки один великий недолік: він занадто добрий. Занадто людяний. Інакше за підрив довіри до вищого військово-політичного керівництва в період підготовки і в ході відбиття військової агресії крикуни присіли б на лавочку.

І ось це і було б головним елементом правильної підготовки до агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти