Якщо почнеться війна

19 січня 2022, 08:21
Щойно з'явиться привід для війни, швидше за все, підуть кібератаки, які завдадуть шкоди українським військовим системам управління і контролю.
Війна на Донбасі
У російських військових є кілька варіантів просування в Україну / facebook.com/pressjfo.news

...Минулого тижня до нас приїжджав директор ЦРУ Бернс, завтра приїжджає глава Держдепу Блінкен. Зачастити. Пояснень тільки два: готуються підтримати Україну, готуються здати Україну. Мені видається ймовірним другий варіант. Ніхто не хоче війни. Реалізується план умиротворення агресора. Ніякого НАТО, ніякого ЄС, Україна - зона російських інтересів.

Якщо ні, якщо не домовляться, тоді війна. Американський Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), проаналізував можливі сценарії цієї війни. Даю короткий зміст.

читайте такожВідключення Росії від SWIFT за напад на Україну: у США заявили про плани щодо контрудару заходуЯкщо мирні переговори не увінчаються успіхом, у російських військових є кілька варіантів просування в Україну через північний, центральний і південний маршрути вторгнення.

відео дня

Ймовірні цілі Кремля:

1. Повернути війська в казарми, принаймні тимчасово, якщо переговори із Заходом увінчаються успіхом, але продовжувати допомагати проросійським силам на сході України.

2. Направити регулярні російські війська в сепаратистські Донецьку і Луганську області в якості "миротворців" і відмовитися від їх виведення до успішного (для Кремля) завершення мирних переговорів і згоди Києва на виконання Мінських угод.

3. Захопити територію України на сході до річки Дніпро, щоб використовувати її в якості козиря в переговорах, або повністю включити цю нову територію до складу Російської Федерації.

4. Захопити територію України до річки Дніпро, і захопити додаткову смугу землі (включаючи Одесу), яка з'єднує територію Росії з самопроголошеною Придністровською Республікою і відокремлює Україну від будь-якого виходу до Чорного моря.

5. Захопити тільки смугу землі між Росією і Придністров'ям (включаючи Маріуполь, Херсон і Одесу), щоб забезпечити постачання прісної води в Крим і заблокувати доступ України до моря, уникаючи при цьому бойових дій за Київ і Харків.

читайте такожРосія збирається евакуювати дипломатів з України-NYT6. Захопити всю Україну з Білоруссю, і оголосити про утворення нового тристороннього Слов'янського Союзу Великих, Малоросійських і білоруських земель (росіян, українців і білорусів).

Як тільки з'явиться привід для війни, швидше за все, підуть кібератаки, які завдадуть шкоди українським військовим системам управління і контролю, а також засобам зв'язку та електричним мережам.

Далі почнуться авіаційні та ракетні удари по ВПС і системах ППО України. Як тільки буде встановлено перевагу в повітрі, російські сухопутні війська будуть просуватися вперед, а сили спеціальних операцій послаблювати можливості українського командування в управлінні військами і перешкоджати мобілізації резервів шляхом проведення диверсійних операцій.

Ймовірні маршрути вторгнення:

Північний шлях на Київ - тут два варіанти. Перший - 150 миль по дорозі через Нові Юрковичі, Росія, Чернігів. Другий - 200-мильний ривок через Троебортное, Росія, Конотоп, Ніжин. Якщо Мінськ погодиться на використання своїх автомобільних і залізниць, російська армія зможе обійти українську оборону навколо Києва з флангу і вдарити від Мазура, Білорусь, до Коростеня.

Центральний маршрут: тут Росія може просуватися на захід за трьома напрямками. Перше - від Бєлгорода, Росія, на Харків, Полтаву, Кременчук. Друге - через Донецьк у Запоріжжі, і, можливо, ще один удар з Донецька в напрямку Дніпра. Третє - просування російських військ уздовж берегової лінії в бік Маріуполя, Бердянська і Перекопського перешийка, що з'єднує Крим з Україною.

Південний маршрут - через Перекопський перешийок, щоб захопити Херсон і джерело прісної води для Криму, і одночасно до околиць Мелітополя, щоб з'єднатися з російськими військами, що наступають уздовж узбережжя Азовського моря.

Якщо Росія має намір завоювати всю країну, її силам необхідно буде захопити Одесу, порт якої полегшить логістику армії вторгнення.

Вторгнення, яке почнеться в січні або лютому, матиме перевагу, так як земля замерзла, і це забезпечує швидке пересування механізованих військ по пересіченій місцевості.

Швидше за все, на першому етапі російські війська будуть обходити великі міста, не вплутуючись у важкі міські бої. Надалі проходитиме методична зачистка міських кварталів.

Якщо почнеться війна, одним з ключових факторів, що впливають на її результат, буде час. Чим довше українська армія буде чинити опір росіянам, тим більше може вирости її впевненість і досвід у боротьбі з цим ворогом. Тим вище буде її бойовий дух. Навпаки для Росії: чим довше триватиме війна, і чим більше будуть втрати, тим сильніше буде підірваний бойовий дух російської армії і суспільства в цілому. Це може призвести, зрештою, до падіння кремлівського режиму.

Але боротьба буде довгою...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти