Якщо Путін продовжить поливати Україну "Градами", українці для армії РФ стануть страшнішими за чеченців

1 березня 2022, 05:41оновлено 30 березня 2022, 16:36
Після невдалого бліцкригу Путін оскаженів. Він поспішає, тому що немає іншого виходу: військові резерви і запаси закінчуються, їх люди на межі зриву.
В України з'являється Україні шанс повернути ініціативу в повітрі
Росія накопичує поблизу Києва значні сили і напевно спробує штурмувати

На північно-західному напрямку Києва формується ударне угруповання Росії, яке вказує на ймовірність головного удару. Йдеться про трикутник Бородянка, Макарів, Ірпінь, де останніми днями точилися запеклі бої.

Після того, як бліцкриг не вдався, Путін оскаженів, і ми стали свідками варварських ударів "Градами" по Харкову. Очевидно, що Путін хоче посіяти паніку у населення українських міст, щоб потоки біженців ускладнювали доставку боєприпасів, палива і продовольства в місця протистояння з окупантами. Ну і нагнали паніку, яка ускладнює управління розбалансованою державою.

Путін поспішає, тому що у них немає іншого виходу. Військові резерви закінчуються, довелося вводити оперативні. Запаси – аналогічно, проблеми з логістикою. Їхні люди виснажені, на межі зривів, тому й мочать по мирних жителях. Ще крок – і доведеться мобілізацію в Росії оголошувати. І тоді Путіна свої ж співгромадяни знесуть. Тому сьогоднішній день може стати історичним. Особливо в контексті переговорів, які пройшли 28-го на кордоні.

відео дня

читайте такожОсобистий ендшпіль Путіна, або Чому Росія програє

Коли вже дописував текст, з кількох локацій прийшло повідомлення, що колони влаштовуються на нічліг (не всі, але деякі). Це означає, Що або резерви стали в режим очікування на кілька годин, або відклали на ранок, бо у них вночі труднощі працювати. Але напруга не знижується. Українська артилерія і дрони по багатьох колонах ударними засобами встигли відпрацювати і завдали великих втрат. Але очевидно, що ми підходимо до якоїсь кульмінації, коли йому необхідно показати оточення пари великих міст.

Але я весь час ставлю питання – аби що? За п'ять днів Путін привів українців в такий сказ, що і в Харкові, який не оточений і з ранку дав добре по зубах загарбникам. Ні Маріуполь, ні тим більше Київ, здавати ніхто не збирається.

Невзоров у 2021 році правильно говорив, що українці для сучасної російської армії будуть страшнішими за чеченців. Тим більше, якщо Путін далі буде продовжувати поливати українські міста "Градами".

читайте такожЧому Путіну зовсім не страшно дати команду про ядерний удар

Війна затягується, і Росія до цього абсолютно не готова. Легкого маршу не вийшло, а вкидання більш важких і сучасних озброєнь тільки озлоблює українців і світову спільноту. Захід клепає одну за іншими санкції і відкрив програму озброєння української армії. Стало відомо, що Україна отримає 70 літаків радянського виробництва. В основному фронтові винищувачі МіГ-29 і 14 штурмовиків Су-25, які дозволять різко збільшити присутність України в небі. Фактично Польща, Словаччина, Румунія та Болгарії дали Україні шанс повернути ініціативу в повітрі. Тим більше, що на цих літаках буде стояти натівська авіоніка і системи озброєння.

читайте такожЩо змінить участь білоруської армії у війні на боці Росії

Нарешті, все більше українців починають вдаватися до партизанських методів війни. Це дешево і сердито. Україна поки практично не застосовує мінування на шляхах руху колон. І коли партизанам почнуть давати міни і фугаси, то втрати у росіян ще більше зростуть.

Коротше кажучи, найближчі два дні будуть дуже напруженими. Росія накопичує поблизу Києва значні сили і напевно спробує штурмувати. Можливо, навіть у найближчі години.

Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти