Чи є сенс витрачати 40 мільярдів на безпілотники?

29 липня 2023, 06:22оновлено 31 липня 2023, 13:02
Коли уряд побачив потужну суспільну реакцію на проблему, він не міг її ігнорувати.
Чи є сенс витрачати 40 мільярдів на безпілотники?
Російський дрон Ланцет / Колаж: Главред, фото: mil.in.ua

Напевно всі чули новину, що уряд виділив 40 млрд грн на розвиток галузі безпілотників?

І якщо півроку тому схожу програму на 20 млрд презентували міністри, то в цей раз її презентував аж прем’єр-міністр!!! Хоча насправді, я вважаю, що її мав би презентувати президент, бо від його політичної волі залежить розвиток напрямку!

відео дня

Тим не менше, це все таки невелика перемога. Коли уряд побачив потужну суспільну реакцію на проблему і не міг її ігнорувати. І от саме так в демократичному суспільстві працює суспільний тиск!!!

Однак, незважаючи на це, я продовжую вважати, що уряд робить недостатньо для розвитку цієї галузі. Недостатньо в тому сенсі, що всі ці заходи не дозволять наростити виробництво дронів, щоб змінити ситуацію на полі бою чи просто наздогнати росіян. (...)

Я подивився важку відео-нарізку як наші хлопці силами 100 одиниць техніки пішли в наступ.

І їх колону розбили Ланцетами. Не знаю рівень наших втрат. Росіяни пишуть про 40 одиниць, але в одному ролику - показано десь 10 різних влучань Ланцетами.

І мені дуже б хотілось би, що такі відео дивились наші політики! Щоб вони розуміли, що таке дрони в сучасній війні. І яку вони можуть нанести шкоду, коли ворог їх застосовує масово.

Бо в нас дрони сприймають як модний гаджет, а не повноцінну зброю.

І поки ворог інтенсивно нарощує виробництво дронів, то в нас політики більше хайпують на темі ніж займаються вирішенням проблеми.

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Capital Times. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти