Є у мене до Пригожина хороша пропозиція: бери свою банду і йди до українців

10 травня 2023, 19:20оновлено 10 травня 2023, 21:53
Як не крути, а провалив Пригожин путінське завдання. Не взяв Бахмут до 9 травня. Але ж, напевно, обіцяв. Тому чекає його тепер неминуча опала.
Пригожин, Путін
Провалив Пригожин путінське завдання, каже Альфред Кох / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Минув один рік і сімдесят чотири дні війни. Ось вже і 9 травня закінчилося, а Пригожин так і не взяв Бахмут... Все йому снарядів не вистачає. А ось з української сторони повідомляють, що вони не помітили зниження інтенсивності роботи російської артилерії в Бахмуті. Кому вірити - розуму не докладу... чи то тому, хто шукає виправдання своєму провалу, чи то тим, хто щогодини отримує собі на голови тонни снарядів?

До речі, Пригожин у своєму останньому, розлогому відео "про дідка-му**ка" сором'язливо промовчав про тотальний обстріл Бахмута фосфорними снарядами. Цікаво, він випадково про нього забув або навмисне? Адже такий обстріл змащує картину "снарядного голоду" у ПВК "Вагнер"?

Зовсім розперезався путінський кухар. Ось уже і кадировського навіювання йому вистачило тільки на один день. Є така хвороба - логорея. Хвороблива балакучість. Схоже, що Пригожин страждає нею в особливо гострій формі.

відео дня

А ще буває, що люди від страху заткнутися не можуть. Говорять, говорять без угаву. І чим їм страшніше, тим вони довше і емоційніше говорять, майже кричать... що ж, кожна людина знімає стрес як вміє.

Як не крути, а провалив Пригожин путінське завдання. Не взяв Бахмут до 9 травня. Але ж, напевно, обіцяв. Тому чекає його тепер неминуча опала. З усіма наслідками, що випливають з цього: непомітно зникне путінська броня і тут же утворюються нудні слідчі з ФСБ з масою делікатних питань і про кувалду, і про вербування зеків, і про "дискредитацію армії"...

- Та ви ж мені все погодили! - заволає підозрюваний. Я ж з вами спеціально на цю тему говорив!

- Так? - дадуть відповідь йому. Ви щось плутаєте, шановний. Втім, можливо у вас є якісь письмові докази цього?

- Але ви ж самі сказали, що такі делікатні речі не можна класти на папір! - відповість Пригожин. І вже в момент проголошення цієї фрази зрозуміє, як потужно він влип…

- Дайте я зателефоную Путіну!

- Та будь ласка, телефонуйте, ось телефон.

- Не бере…

- Як прикро... Тоді дозвольте нам все-таки поставити наші запитання? Так залиште ви телефон у спокої. Що ви як дитина, їй богу. Ви ж, напевно, вже зрозуміли, що це він нас до вас і прислав…

Є у мене до Пригожина хороша пропозиція. Не чекай феесбешніков. Бери всю свою банду і йди на захід, до українців. Відкриєш фронт для ЗСУ - буде тобі добре. Втім, вирішуй сам: стати тобі новим Власовим або свіжим трупом.

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Я так розумію, що посланець з звісточкою від Кадирова (про який він нещодавно тобі говорив) вже в дорозі. Сподіваюся, тобі вистачить розуму його не чекати? Втім, вирішуй сам. Війни цієї вам все одно не виграти, а за поразку стрілочником будеш ти. Тут вже не сумнівайся.

Путін провів найбільш блискавичний парад за всю історію цих парадів. Він тривав 45 хвилин. І на цьому параді він говорив все ті ж дурниці, які він давно говорить: "ми ні на кого не нападали", "Захід розв'язав справжню війну проти Росії", "ми не воюємо проти українського народу" і т.д. Він дійсно вірить, що його слова змінюють реальність. Він вірить що її можна міняти заклинаннями. Потрібно тільки багато разів повторити одне і те ж і саме так все і станеться.

Я сьогодні зрозумів, у чому головна особливість Путіна, яка змушує всіх помилятися в аналізі його поведінки і прогнозах його дій. І це не повна відсутність емпатії. Людей без емпатії багато. Особливо в Росії. Такі люди цілком передбачувані. Унікальність Путіна полягає в тому, що у нього абсолютно немає сорому.

Йому ніколи не соромно за себе. Він начисто позбавлений цього почуття. Що, по суті, зупиняє людину від, наприклад, брехні? Боязнь викриття! Тебе викриють - і тобі стане соромно. А Путіну не буває соромно. Він не знає такого почуття. Тому він може спокійно і безсоромно брехати, дивлячись тобі в очі. Викрили? Подумаєш! Сором очі не їсть. І знову давай брехати.

З Путіним не можна розмовляти. Навіть про погоду. У цьому немає ніякого сенсу. Людство ще не навчилося передбачати поведінку людини, позбавленої сорому. Він здатний на все. І будувати свою стратегію по відношенню до нього потрібно виходячи з цього факту.

Потрібно рухатися по своїй програмі без будь-якого зв'язку з його реакціями. Просто взагалі не звертати на нього уваги. Нехай говорить все що хоче. Це просто білий шум. Струс повітря. З таким же успіхом він міг би говорити: "бе-бе-бе" або "ги-ги-ги".

Ну от скажіть мені: який сенс в його промовах, якщо він спочатку може сказати про те, що ніякий народ не має переваги над іншими, а через речення повідомити слухачам про очевидну духовну і моральну перевагу росіян? Ну, хіба, це можна аналізувати всерйоз?

Він щодня несе цю свою абракадабру. І я впевнений: він навіть сам вже не дуже піклується про те, щоб не виглядати дурнем, вимовляючи цю нісенітницю. Йому байдуже, йому не соромно. Людина без сорому абсолютно невразлива. Його може зупинити тільки фізична смерть або повна ізоляція. Тому поки він живий, з ним просто не можна комунікувати. Бо це позбавлене сенсу.

Я, відверто кажучи, дещо збентежений тим, що на Заході ще є політики, які наполягають на переговорах з ним. Як можна з ним про щось домовитися, якщо він сам, відкритим текстом, говорить, що його розуміння суверенітету полягає в тому, що суверен дотримується домовленостей лише до тих пір, поки вони йому вигідні.

Причому ніяких об'єктивних критеріїв вигідності / невигідності немає. Тому уклавши з ним угоду, ви стаєте заручником його особистих спонтанних оцінок вигідності/невигідності. І, отже, прокинувшись одного ранку, ви не можете бути впевнені в тому, що ваша угода ще працює.

У такого роду угоді немає ніякого сенсу. Вона дорівнює її відсутності. Навіщо укладати з людиною договір, якщо він діє лише тоді, коли він йому вигідний? Адже якщо щось вигідно людині, вона це робить і без будь-якого договору, і рівно до тих пір, поки це їй вигідно. Хіба це не збігається з тим, що говорить Путін?

Ще раз: треба рухатися за своєю програмою без оглядки на Путіна. Ось США виділили черговий транш допомоги Україні в 1,2 млрд доларів. Ось цим і треба займатися: отримувати зброю, комплектувати армію наступу, наступати, розбити ворога і вигнати його зі своєї землі. Зовсім не звертаючи уваги ні на Путіна, ні на його паради, ні на промови на цих парадах.

Адже наша справа - праведна. Тому ворог буде розбитий і перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти