Ця слабкість Кремля додасть люті українцям

19 серпня 2022, 06:25
Путін дуже сильно оголився (зі своїми "військовими можливостями"), можна сказати, просто оголився перед усім світом.
Путін Росія
Путін дуже сильно оголився / Колаж Reuters, УНІАН

Напередодні приїзду Ердогана до Львова Зеленський заявив, що Кремлю не потрібні ніякі посередники, оскільки Кремль не збирається переходити до переговорів про мир. Тим самим він дав зрозуміти, що зі свого боку не буде передавати через Ердогана ніяких послань Путіну, але при цьому постійно публічно підкреслює, що готовий до переговорів з Путіним.

З військової сторони Кремль явно в провалі: за шість місяців не вдалося зайняти Донецьку область. Не тільки не вдалося зламати опір українців, а й добре видно, що українська армія адаптувалася до війни, почувається впевнено. Нова техніка працює: кілька ракетних пусків справили враження. Публічно обговорюється, чи збережеться Кримський міст.

На відміну від 2014 року, коли концепція Кремля щодо Криму і Донбасу була заявлена відразу (Крим анексується, Донбас залишається інструментом шантажу), зараз добре видно, що концепція не оголошена, її немає, існують тільки "сценарії". У Херсонській області явні прикмети підготовки приєднання.

відео дня

Але на відміну від 2014 року, явно видно, що навколо Кремля постійно пишуть про те, що війна закінчиться навесні. Розрахунок на успіх Кремль тепер пов'язує з тим, що Європа відмовиться від підтримки України (через газовий шантаж, "замерзне взимку" або просто "втомиться").

Це розрахунок помилковий і він відображає відсутність ясного розуміння кінця війни. Путін дуже сильно оголився (зі своїми "військовими можливостями"), можна сказати, просто оголився перед усім світом, він пред'явив свою військову машину в дії всій спільноті військових експертів, генштабів, фахівців з безпеки - і ця "машина в дії" виявилася досить слабкою.

Хоча до того, як Путін "розкрився", загроза виглядала набагато більш значною і сучасною. Ця слабкість Кремля додасть люті українцям на наступному - третьому - етапі війни, він зараз і починається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти