Це чекістська провокація, сліди ведуть на Луб'янку

24 січня 2024, 20:20
Мабуть, основна мета чергового масового вбивства - дестабілізація ситуації в Україні.
Іл-76
Катастрофа Іл-76 / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот із відео

У мене немає сумнівів, що російський літак з українськими військовополоненими було збито внаслідок чекістської провокації. Скажете - там же були і росіяни теж, екіпаж і супроводжуючі. А коли це чекістів зупиняло? Нещодавно вони підірвали власний літак із цілим виводком героїв Росії, включно з Пригожином і Уткіним.

Не суть важливо, як вони знищили літак із полоненими - самі підірвали/збили або підставили під українські ракети, зливши інформацію, що в ньому перебувають якісь важливі російські чини або озброєння (про своїх полонених там українці просто не могли знати). Головне, що з цієї трагедії стирчать величезні чекістські вуха.

відео дня

Мабуть, основна мета чергового масового вбивства - дестабілізація ситуації в Україні. Російська влада вже намагалася використати для цього полонених - змушувала телефонувати родичам в Україну і скаржитися на те, що Зеленський їх нібито відмовляється міняти на росіян. Тепер провокація виведена на інший рівень. Російська пропаганда вже нестямно волає, що Київ свідомо знищив своїх військовополонених. Таким чином Кремль і Луб'янка намагаються спровокувати вибух масового невдоволення і хаос в Україні.

Іншими цілями цього злочину може бути елементарна помста за болючі удари проти російських об'єктів і прагнення дискредитувати Україну в очах міжнародної громадськості. Нічого в них не вийде, але вони зараз будуть дуже старатися.

Очевидні криваві сліди провокації ведуть на Луб'янку і в Кремль.

Апдейт. Френди пишуть, що є шанс, що полонених у літаку не було, а я даремно повірив першим повідомленням. Дай бог, щоб так. Тоді провокація в іншому. Збито літак зі зброєю, а російська влада бреше, що там були українські військовополонені. При цьому цілі провокації залишаються такими ж, якими вони описані в пості.

Навіть якщо це інформаційна провокація, а полонених на борту збитого літака не було, вона може стати кривавою. Кремлю на підтвердження своєї версії потрібно буде пред'явити трупи українських полонених. Інакше ніхто не повірить, що вони були в літаку, а спроба змусити Захід відмовитися з цього приводу від поставок ракет Україні провалиться. А де ці трупи взяти? Тільки вбивши полонених і видавши їх за жертв катастрофи літака, нібито спричиненої українським обстрілом.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) - російський соціолог, один із найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної та політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агентство "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го до 2005-го року Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним із підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман у 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова Російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор численних публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він докладно розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти