Це ніякий не наступ, а розвідка боєм

11 червня 2023, 06:20
901
Дії Сил оборони України в даний час, у рамках розвідки бою, повністю виконали свій функціонал.
ЗСУ, війна, українські військові
Коваленко каже, що в Запорізькій області йде розвідка боєм / фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Поки одні розводять "зраду", рефлексуючи на фото і відео підбитої техніки СОУ (Сил оборони України), хлопці, які ризикують своїм життям заради цих слинявих дятлів, досягають результатів.

Ніякої конкретики ви від мене не почуєте, але поясню ситуацію наступним чином.

Огляд того, що відбувається в Запорізькій області, досить простий - це ніякий не наступ, а розвідка боєм, причому наводиться відразу на декількох ділянках і на декількох напрямках, що і створило в широко, від страху, розкритих очах російського командування, видимість якогось наступу.

відео дня

Відчувши від того, що відбувається, жорсткий стрес, російське командування змушене було задіяти всі оборонні, резервні і тилові ресурси, тим самим видаючи свій потенціал, за яким тут же стала працювати українська артилерія. Тобто, функціонал розвідбатів був відпрацьований повністю.

А тепер, декілька слів про розвідку боєм. Згідно "Військової енциклопедії" С.Б. Іванова, "Військового енциклопедичного словника" і т. д. це: спосіб отримання актуальної інформації про противника, ідея якого полягає в нав'язуванні йому бойового контакту з боку спеціально підготовлених до цього частин.

Даний метод широко застосовувався не тільки СРСР, але і США під час Другої світової війни і детально був описаний Ентоні Абрамскі в ході пояснювальної записки на підтримку вручення почесної медалі Конгресу 2-му лейтенанту Оді Мерфі в Хольцвірі, за проведення такої операції у Франції, 26 січня 1945.

Кожен підрозділ, який бере участь в розвідці боєм, прекрасно розуміє, які їх чекають ризики і які цілі таких заходів. Тому їм найнижчий уклін, за самовідданість. Але, це реалії війни, в якій без жертв, втрат, не перемогти, і якщо для когось це ще не дійшло, вітаю - ви імбецил.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

А тепер, найголовніше. Дії СОУ зараз, в рамках розвідки бою, не тільки повністю виконали свій функціонал, але і більш того, дозволили взяти під свій контроль низку позицій, звільнити низку локацій від окупантів, змусили їх відступати, хоча це не є завданням розвідки боєм!

Тобто, були не тільки виконані поставлені завдання, а й перевиконані. Вихід за межі функціонала - це рідкісне явище.

А тому, поки одні продовжують конвульсувати від фото підбитого танчика, інші продовжують професійно робити свою справу.

Ось тільки проблема в тому, що надмірне ниття дилетантів і осіб особливо зацікавлених в масовому нитті, заважає загальній атмосфері того, що відбувається. Просили ж - не шуміти, а ви скиглите. Якщо розумних і помірних пояснень вам недостатньо, то зробіть хоч щось корисне - не вібруйте.

Слава нації!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти