Європа наступає на старі граблі

11 грудня 2023, 19:10
Захід, в черговий раз доводячи собі, що військово-політичний глухий кут в російсько-українській війні дозволить їм зберегти ослабілу Україну.
Європа, Росія, Україна
Європа, Росія та Україна / фото vedomosti.ru

На відміну від Франції та Німеччини, які вже не бояться Путіна після того, як Україна, ціною величезних зусиль і людських жертв, зупинила путінську Росію, Японія, Південна Корея і Тайвань серйозно готуються до війни з Китаєм.

А Захід, як завжди, хитрує, - в 30-ті роки минулого століття стратегія "умиротворення" Гітлера закінчилася страшною війною і розгромом європейських держав. В кінці 20 століття, на початку 21 століття західні країни вибрали знову схожу хитру, гібридну стратегію одночасного "стримування" і співпраці з путінською Росією, яка, зміцнівши, вчинила віроломний напад на Україну.

І ось зараз захід, в черговий раз, наступає на ті ж граблі, доводячи собі, що військово-політичний глухий кут в російсько-українській війні дозволить їм, з одного боку, зберегти ослабілу Україну, позбавивши її європейських домагань. А з іншого боку, знесилить путінську Росію настільки, щоб вона і не мріяла про війну з НАТО і Євросоюзом.

відео дня

Звідси, цей підвищений геополітичний цинізм, лицемірство і безвідповідальність Європи і США в найгостріший момент російсько-української війни. У західній політології це називається "реалполітик" або пріоритет тактичних геополітичних інтересів над цінностями західного світу.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти