Європа втомилася: навіщо Захід відтягував запровадження шостого пакету санкцій

31 травня 2022, 13:17
З самого початку всі переговірники знали: ніякого ембарго не буде. Просто накрохмалені дипломати шукали галантний вихід із ситуації.
Європа втомилася: навіщо Захід відтягував запровадження шостого пакету санкцій
Україні час подорослішати і зрозуміти, що друзів в ЄС у нас немає-потрібно відстоювати свої інтереси / Reuters

Старенька Європа втомилася. Пройшли три місяці війни, а на них навалилися: інфляція, загроза голоду, кліматичні потрясіння. Ну яка тут Україна? Яке тут "воювати до кінця"?

Ось чому Місяць ЄС ламав комедію з шостим пакетом санкцій. Грали на свого європейського виборця. Погрожували ембарго, але-раптом?! - знайшлися місцеві божевільні, які виявилися проти. Таке це складне питання виявилося-уламати Орбана - що аж ніхто не зміг.

Особисто мені інтуїція підказує, що з самого початку всі переговірники знали: ніякого ембарго не буде. Справа взагалі не в Орбані. Просто накрохмалені дипломати шукали галантний вихід із ситуації.

відео дня

Не хоче Німеччина зізнаватися, що їй вигідно залишати собі російські газ і нафту. Адже у СДПН і так рейтинги летять вниз. Тому шукали зручний привід, на який спишуть провал санкцій. І ось, знайшли. Виявилося, Орбан у всьому винен. Ось хто рулить ЄС, виявляється.

Не випадково з усіх боків пішли натяки: мовляв, Україно, погоджуйся вже на втрату частини території. У дужках: тоді війна закінчиться, і вже не потрібно буде ніякого ембарго. Можна буде придумати Прованський формат або Женевську групу, щоб знову захоплено дзвонити Путіну і продовжувати качати газ. В крайньому випадку, можна буде принести ритуальну жертву в особі Шольца або фон дер Ляйен.

читайте такожПутін поспішає: чому Росія знову загрожує КиєвуЕмоції підказують грюкнути дверима, послати до біса таких друзів і забути про вступ до ЄС. Але це емоції. Час подорослішати і зрозуміти, що друзів у нас немає, а є тільки інтереси. Будемо вести переговори. Будемо вступати в ЄС (або не вступати). Будемо брати жмут вовни з драних овець і переслідувати свої інтереси.

Все буде Україна!

Сергій Лямець, журналіст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти