Фейки про удар по Одесі

14 серпня 2023, 12:29
998
У ніч на 14 серпня по Одесі було запущено російськими окупантами 8 КРМБ "Калібр" і 15 дронів-камікадзе Shahed-136.
Ракетний удар по Одесі
Ракетний удар по Одесі / Колаж Главред, фото МВС

В ході кожного ракетного удару по містах України росіяни використовують певний пакет заготовлених методичок, на випадок провальності цих ударів. Набір наративів в цих методичках цілком стандартний і особливо не рясніє якоюсь оригінальністю.

Найчастіше, вони віщають про поразку важливих об'єктів прийняття рішень, складів зі зброєю або технікою, баз з іноземними найманці і т.д. але як тільки з'ясовується, що вражені були цивільні об'єкти, житловий будинок, школа або супермаркет, то відразу ж включається наратив - це не ми, це ракети українського ППО падають.

У ніч на 14 серпня по Одесі було запущено російськими окупантами 8 КРМБ "Калібр" і 15 дронів-камікадзе Shahed-136. Всі цілі були збиті, ряд з яких над самим містом. Це пов'язано з тим, що цілили вони безпосередньо по міських кварталах. Зрозуміло, були пошкоджені цивільні об'єкти.

відео дня

Зрозуміло, російські пропагандисти використовували свій наратив - це українські ракети ППО падали на будинки одеситів. Насправді - ні. І для розбору цього фейку я візьму відео, опубліковане на самому токсичному каналі окупантів про Одесу - Типова Одеса.

Якщо хто не знає, то його адміністрування ведеться з Росії, а всі відео і фото вони отримують від своїх агентів в Одесі і не тільки агентів, але і корисних ідіотів. У свою чергу, відео, на якому ТО заявляє про падіння ракети ППО, яскраво демонструє роботу методички "це не ми, це вони!"

На відео відображена робота нашої ППО, яка збиває російську ракету. Але ТО пише навпаки, що це, нібито, падіння ракети ППО. Але, розберемо кожен кадр покроково.

На скрині №1 я відзначив траєкторію вильоту ЗУР ППО, у напрямку до передбачуваної мети, якою надалі виявиться КРМБ "Калібр".

Фейки про удар по Одесі

На скрині № 2 відображений момент детонації бойової частини ЗУР, у складі якої знаходяться вражаючі елементи, мета яких - пошкодження перехоплюваної ракети.

Фейки про удар по Одесі

Там же ми бачимо інверсійний слід ракети, що летить, по своїй траєкторії. Тобто, викид елементів в напрямку КРМБ.

На скрині № 3 відображено те, як вражаючі елементи пошкодили ракету і вона стала пікірувати по спіралеподібної траєкторії, що говорить про пошкодження двигуна.

Фейки про удар по Одесі

У свою чергу, практично всі російські майданчики стверджують, що це падіння ЗУР ППО, хоча, це саме підтвердження високої ефективності роботи ППО.

Що тут скажемо - ідіотизм не проп'єш! Хоча, для поширення настільки токсичною і нікчемною пропаганди розсудливі люди не підходять, а тому - все норм, дятли на своїх місцях.

Окремо хочу відзначити, що збиття ракети - це не її зникнення в просторі і часі. Її частини падають на землю і так само завдають руйнування, призводять до пожеж, а вибухонебезпечні елементи детонують. Цим, а так само недалекістю панікерів, користуються пропага**они в своїх маніпуляціях.

Не дозволяйте російським пропагандистам маніпулювати своєю думкою, Зберігайте критичне мислення.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти