Філософія коаліції Рамштайн: що з нею не так

15 лютого 2023, 09:10
В квітні 2022 року нашим західним партнерам вже було добре віддомо, що на озброєнні ЗСУ мають бути літаки, важкі дрони і танки.
база Рамштайн, Німеччина, міністри оборони
Міністри оборони на базі Рамштайн / Фейсбук Ганни Маляр

Наприкінці квітня 2022 року в Києві голова Пентагону Ллойд Остін окреслив цілі США у цій війні. Серед трьох цілей є підсумкова - це Перемога України! Звісно такі цілі США є узгодженим політичним рішення з Білим домом і більшою частиною Конгресу.

Міністр оборони Остін є досвідченим військовим генералом вищого штибу та дипломатом. Звісно як військовий тоді в квітні 2022 року він не міг не розуміти, що Перемога України не може відбутися без деокупаціі територій, загарбаних ворогом.

відео дня

В свою чергу, деокупація територій можливо здійснити виключно завдяки масштабному контр-наступу ЗСУ. Що в свою чергу, ЗСУ не можуть здійснити без постачання їм важкої наступальної зброї: танки, далекобійні ракети і авіація. Зброя має постачатись ЗСУ в достатніх об‘ємах і вчасно.

Тобто в квітні 2022 року нашим західним партнерам вже було добре віддомо, що на озброєнні ЗСУ мають бути літаки, важкі дрони і танки. Через 10 місяців ми чуємо, що українських льотчиків і танкістів треба довго навчати. Перед тим як надати їм літаки і танки. Панове, а що вам заважало розпочати навчати українських військових 10 місяців тому?!

В Німеччині проходить дев‘ятий саміт Рамштайну. Там збирається військова еліта країн-членів НАТО і долучених до Антипутінської Коаліції. Міністри оборони не можуть не розуміти, що чим більше вчасно поставленої необхідної ЗСУ зброї, тим менше смертей буде в Україні на фронті в тилу. Зараз агресор запланував масштабний наступ на Україну і заявка головнокомандувача Залужного на постачання зброї мала бути задоволена на Рамштайні ще позаминулого саміту. Але не все сталося як гадалося.

Те що на Рамштайні було оголошено публічно, ніяких оптимістичних сподіваннь не вселяє. Що відбувається під килимом і в кулуарах Рамштайну поки що невіддомо.

Розуміти наші західні партнери все добре розуміють!.. Але за рік вони так і не спромоглися змінити філософію постачання зброї з лихоманкової заднім числом - на стратегічну планову філософію!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти