Газ, якого не буде, замість вугілля, якого немає?

18 грудня 2021, 19:25
В якості резервного енергоносія на наших ТЕЦ передбачено використання мазуту. Міркування про газ говорять про те, що і з мазутом у нас проблеми.
ТЕЦ 6, Київ
Переобладнання котлів на газ потребуватиме невідомо скільки часу і, головне, грошей / Київенерго

Прочитав, що наше Міністерство енергетики думає над переведенням ТЕЦ на газ у зв'язку з нестачею енергетичного вугілля. Недолік цей спостерігається на всіх українських теплоелектростанціях.

У людей, які чули про енергетику, після таких повідомлень волосся починає дибки вставати.

По-перше, від того, що про дефіцит вугілля профільне міністерство задумалося лише посеред зими, а не заздалегідь.

відео дня

По-друге, в якості резервного енергоносія на більшості наших ТЕЦ передбачено використання мазуту. Міркування про газ говорять про те, що і з мазутом у нас проблеми. Хоча він зобов'язаний перебувати в Держрезерві країни.

читайте такожЗростання ціни на газ в Європі і шантаж Газпрому через СП-2: Україна заявила про великий обвал транзитуПо-третє, переобладнання котлів на газ потребує невідомо скільки часу і, головне, грошей, яких у нас немає точно — достатньо подивитися на держбюджет.

По-четверте і головне, використання газу замість вугілля - це вірний спосіб збанкрутувати країну. Тому що зараз ціни на газ дійшли до 1500 доларів за тисячу кубів. Щоб знайти гроші, наша влада полізе в самі кабальні, безнадійні позики, а також запустить друкарський верстат. Що призведе до гіперінфляції при стагнації економіки — найгірший сценарій.

Чесно кажучи, хочеться, щоб цей період нахабних дилетантів скоріше завершився. Будь-яким чином.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти