"Генії" географії: як шизофреніки Кремля сплутали Херсон і Херсонес

13 червня 2022, 11:58оновлено 13 червня 2022, 12:29
У Кремлі не тільки великі історики, але ще й географи, які не бачать різниці між Херсоном і Херсонесом.
Кремлівська шизофренія не піддається аналізу
У РФ святкують день незалежності від СРСР, намагаючись відтворити той самий СРСР

Новий фаворит Путіна, кіндер-сюрприз Кирієнко, відомий тим фактом, що за його прем'єрства в Росії стався попередній дефолт, видав на-гора нову тезу. В рамках слова народу з приводу дня незалежності Росії від СРСР, який там продовжують святкувати, намагаючись відтворити цей самий СРСР.

І звучить він так. Оскільки Катерина II іменувалася царицею Херсонеса Таврійського, то Росія зараз має повне право анексувати Херсон і Херсонську область, Мелітополь, Бердянськ та інші українські міста і шляхом потішного референдуму під окупацією (Гітлер скромно плаче осторонь) приєднувати їх до Росії.

Загалом, Петра I Кремлю здалося мало, на допомогу закликали і дух імператриці Катерини II. Вирішили, що якщо верстати імперію, то по повній. Чого вже соромитися.

відео дня

Вони, звичайно, там у Кремлі не тільки великі історики, але ще й географи, яким не завадило б вивчити різницю між Херсоном і Херсонесом.

Але тут же інше. У цієї самої Катерини II було багато титулів. Само собою, звалася вона царицею Київською і княгинею Чернігівською, але це після 24-го лютого вже мало кого налякає в Києві та Чернігові.

Але ж було ще й інше. Катерина II іменувала себе Імператрицею Болгарською, Володаркою грузинських царів, Княгинею Естляндською і Ліфляндською. Болгарія, Естонія і Латвія, звичайно, в НАТО, але хто готовий зараз поставити на те, що в розвитку імперської хвороби це перестане бути аргументом. Адже повертають своє, споконвічне…

А якщо згадати візити російських військ до Парижа, Варшави і Берліну, то простір для фантазії розширюється…

читайте такожУ кремлівському домі престарілих уже рвуться панталони: чому запахло поразкою Росії

Одне важко зрозуміти. Кремль усе кричить і кричить про свій споконвічний російський шлях і про те, що над Україною нависло зовнішнє управління. Залишимо осторонь і той факт, що для Кремля будь-яке управління Україною не з Кремля, навіть із Києва, вважається зовнішнім. Але як тут бути з Петром I, який займався євроінтеграцією відсталої азіатської імперії? І як тут бути з Катериною, яка була німкенею і по-російськи говорила насилу? Як повинні працювати відсилання до великої імперії на тлі такого кричущого зовнішнього управління і боротьби пропагандистів із ним зараз?

читайте такожПутіна надурили: як осоромилася влада Росії

Втім, питання риторичне. І кремлівська шизофренія не піддається аналізу. Тому вся надія на ЗСУ. Саме вони повинні продемонструвати Кремлю своє вагоме слово в цьому історичному диспуті про українське місто Херсон.

Сергій Фурса, інвестиційний банкір, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти