Герасимов і Шойгу - це люди минулого, перспектив у нового російського наступу немає

22 січня 2023, 06:54
Це стара гвардія, що спирається на тактику закидання противника трупами, щоб далі рухатися вже по ним.
Сергій Шойгу, Валерій Герасимов
Сергій Шойгу, Валерій Герасимов / Фото t.me/mod_russia

Герасимов і Шойгу – це люди минулого. Їхня робота базується на терорі і захопленні територій. У них немає якогось надпотужного бачення того, як вести війну, а, тим більше, окупаційну війну. І вони чудово розуміють, що програють.

Герасимову і Шойгу вдалося переконати Путіна за рахунок нової мобілізації, збільшення чисельності армії в три-чотири рази та підготовки нових можливостей по лінії ВПК намагатися захопити українські території, але поки що результату немає. І тепер вони планують у десятки разів збільшити кількість танків, БТРів, самохідних установок, артилерійських систем, "Градів", "Смерчів", "Ураганів" і ракет до них й таким валом піти на Україну повторно. Але поки що для успішного наступу особливих передумов немає. Росії не вдалося виконати до кінця навіть план часткової мобілізації, тож говорити про нову хвилю мобілізації взагалі дуже складно, бо вона підірве перспективи самого Путіна.

відео дня

Росіяни поки що підтримують і Путіна, і агресію проти України, але 70% з них не хочуть брати безпосередньо участь у війні, вони не хочуть, щоб їхні рідні їхали воювати, бо це майже гарантована смерть. Уже десятки тисяч росіян повернулися з війни в Україні вбитими, сотні тисяч – пораненими. Для Росії це вже багато. Тому я вважаю, що своє завдання по мобілізації вони не виконають, хоча амбіції справді великі.

Росія кидатиме мобілізованих на східний та південний напрямки, але ми до цього готові. Готові не тільки наші людські резерви, а й потужні закордонні інноваційні технології, які нам поставляють, і озброєння нашого власного виробництва. Адже у нас уже є ракетні системи, які б’ють на відстань до однієї тисячі кілометрів, та безпілотники, які дістають далеко вглиб території РФ (уже двічі був атакований аеродром у Енгельсі, в результаті чого були пошкоджені стратегічні бомбардувальники, і це тільки початок).

Тому перспектив у нового російського наступу немає. Ані Шойгу, ані Герасимов не врятують ситуацію. Це стара гвардія, яка спирається на тактику закидання противника трупами, аби далі рухатися вже по них. Саме так росіяни і роблять сьогодні під Соледаром. Проте це не спрацює, і перемелювання живої сили росіян триває.

До того ж, у нас потужні розвідувальні сили, які виявляють нові резерви противника, їхнє переміщення та техніку. Це дозволить нам відслідковувати і знищувати, навіть на великих дистанціях, сили противника, причому навіть до того моменту, як вони вступлять у бій або займуть позиції на лінії фронту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти