Гітлер позаздрив би: який експеримент Росія проводить над українцями

3 квітня 2022, 15:50
Росія має намір змусити Україну підписати Мінськ-3, перетравити нові окуповані території, а потім почати нову гарячу фазу війни.
Чим довше українці на окупованих територіях перебувають у нелюдських умовах та інформаційному вакуумі, тим легше їх перепрошити
У Маріуполі Росія проводить жахливий за масштабами і своєю суттю експеримент над людьми / Фейсбук Максима ялі

Це фото мені надіслали друзі з Маріуполя. Фото свіже. На ньому тисячі маріупольців, які переживають справжнє пекло вже більше місяця, стоять у черзі за "гуманітаркою" від окупантів.

Люди, які вижили в цьому пеклі під постійними бомбардуваннями, обстрілами "Градів", мінометів, танків і всіх видів озброєнь, духовно надломлені.

У Маріуполі ра**истами проводиться жахливий за масштабами і своєю суттю експеримент над людьми. Гітлер позаздрив би! Спершу вони знищили місто, позбавили людей світла, тепла, електрики, газу, запасів їжі та води. Змусили жити в підвалах у суцільній темряві. Здригатися при найменшому шумі. Позбавили дітей своїх батьків. А тепер за допомогою зброї і страху, змусивши людей опуститися на рівень інстинктів виживання, видають пайки з розграбованих в Україні складів продовольства. І видають себе за визволителів.

відео дня

"Сюр!"– скажіть ви і будете праві.

Але насправді так і відбувається. Найжахливіше, що є чимало людей, які в це вірять і дякують "визволителям", які перед цим позбавили їх всього, що у них було.

Рашисти з 2 березня знищили всі комунікації в місті і створили штучний вакуум інформації. Паралельно через мережу своїх шпигунів і колаборантів вони поширюють дезінформацію про те, що і мер міста втік ще в перший день війни, а Зеленський і ВСУ навмисно всіх кинули і "злили" місто. І взагалі, все начальство знало про війну, виїхало саме і вивезло своїх близьких заздалегідь.

При цьому ра**исти самі не пропускають гуманітарні вантажі з початку березня і всіляко перешкоджають виїзду цивільних не тільки з Маріуполя, але і з окупованих територій на півдні, аж до Бердянська.

читайте такожРосійські Кати в Україні: традиція Катинського розстрілу жива і триває у вірних синах Росії

У місті досі не працює мобільний зв'язок і залишаються ще, як мінімум, 100-150 тисяч жителів (дуже оптимістична цифра). Рашисти займаються насильницьким вивезенням людей до Росії у промислових масштабах. Точно так само, як нацисти це робили під час Другої світової війни. На окупованих територіях глушаться українські оператори і паралельно налагоджується робота "днрівського" оператора Фенікс.

Чим довше люди знаходяться в таких нелюдських умовах і в інформаційному вакуумі, тим легше їх "перепрошити".

Завдання РФ – максимально негативно налаштувати місцеве населення по відношенню до України та її влади. Звинуватити у всіх злочинах українських військових і політиків. Домогтися лояльності або, як мінімум, покори більшості населення за допомогою репресивних каральних заходів. Придушити акції протестів в окупованих містах. Це вкрай важливо, тому що інакше неможливо буде переконати міжнародне співтовариство у "добровільному виборі" громадян на майбутніх "рехферендумах".

Тому, якщо українське керівництво не посилить роботу з протидії ра**истській пропаганді на окупованих територіях, якнайшвидшої евакуації жителів Маріуполя та інших поселень, роботи гуманітарних коридорів за допомогою міжнародного співтовариства, відвоювати ці території стане набагато складніше.

читайте такожОперація Немезида: як своєю звірячою злобою Росія створила в особі України страшного ворога

У Донецьку і Луганську ра**исти вісім років займалася "переплавкою мізків" і розпалюванням ненависті до України та всього українського. Зараз, коли жителі "ДНР" і "ЛНР" бачать своїми очима і чують із розповідей очевидців, як "звільняли" їхніх родичів у Маріуполі, вони починають трохи прозрівати. Але набагато більше людей, які потрапили в пекло в Маріуполі, піддаються ра**истській пропаганді, опинившись у безвихідному становищі. І боротьба за них, щоб вони дізналися всю правду, є вкрай важливим завданням зараз. Не менш важливою, ніж перемоги в боях на полі битви.

Бо план Путіна вже зрозумілий – вийти на кордони Донецької та Луганської областей, створити сухопутний коридор до Криму. А далі – мирні домовленості про припинення вогню і підписання "Мінська-3". За цим піде "перетравлення" окупованих територій і населення, як це було з ОРДЛО.

читайте такожВійна в Україні ненадовго, російська армія протримається ще два-три місяці - Юрій Касьянов

А потім – нова фаза гарячої війни, на якій вони будуть проводити мобілізацію і кидати, як "гарматне м'ясо", вже і жителів Маріуполя, Мелітополя, Бердянська, Херсона тощо.

Максим Ялі, експерт-міжнародник, професор кафедри міжнародних відносин Національного авіаційного університету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти