Головне завдання для Росії сьогодні - це припинення військових дій

5 липня 2022, 19:37
Україна поставила Росію у вкрай вразливу позицію з необхідністю вести важку війну під західними санкціями.
Володимир Путін
Плани Путіна нікуди не поділися / Reuters

Україна воює, воює рятуючи не те, що європейський, азійський чи ще якийсь там вибір, а й сам факт існування Білорусі. Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану, всіх країн Центральної Азії і навіть Балтії. Просто так вийшло.

У разі успіху в Україні, каток російської агресії так пройшовся б по всіх цих країнах, що від їх незалежності за фактом не залишилося б нічого. До сьогоднішнього дня завершувалося б чергове підкорення Кавказу і йшла напружена робота над інтеграційними документами з країнами Центральної Азії. До 22 грудня все повинно було бути готове.

Це той варіант альтернативної історії, який неминуче став би реальністю в разі перемоги Путіна в лютому - березні. Зараз у Вашингтоні ламали б голову, як захистити Польщу, безсумнівно прийшовши до висновку про те, що при сформованих реаліях захистити балтів неможливо. Географія, чорт би її побив. Так, були б санкції, була б залізна завіса, але ось з приводу відмови від російських енергоносіїв, це навряд чи. Просто чудовий новий світ існував був окремо, а СРСР 2.0 окремо.

відео дня

Однак вважати, що всі плани Путіна зірвалися і зараз можна розслабитися, було б верхом наївності. Плани нікуди не поділися, що до речі підтвердив сам Путін під час свого візиту в Ашхабад.

Адже що таке СРСР 2.0. Це незалежна від західного світу екосистема, що дозволяє Росії повернутися на світову арену в якості основного гравця, поряд з США і Китаєм і забути образливі слова Барака Хусейна Обами про те, що РФ - це дуже важлива регіональна держава. Безсумнівно з людським і матеріальним ресурсом України, який тоді ще не був зруйнований, та й зараз зруйнований не критично, вийти на кордони колишнього СРСР було б досить просто. Швидше за все особливих бойових дій і не знадобилося. При такому розкладі, створення нового союзу в умовах об'єднаних Росії, України і Білорусії перетворилося в нудну бюрократичну процедуру з елементами поліцейських операцій.

А що змінилося зараз? З нашої точки зору дуже багато, Україна виграла для нас час і поставила Росію у вкрай вразливу позицію з необхідністю вести важку війну під західними санкціями. З точки зору Кремля принципово не змінилося нічого.

Так, поразка в Україні змінила масштаб планів, але ніяк не самі плани.Тобто замість необхідних ста відсотків українських ресурсів, Росія зараз прагне отримати відсотків тридцять п'ять. Що теж чимало. І це величезний крок у створенні нової екосистеми.

читайте такожПутін виліз раптом з бункера і зморозив дурістьЯк би не парадоксально це не звучало, головне завдання для Росії сьогодні - це припинення військових дій. Так, звичайно, санкції Заходу - штука вкрай неприємна, і навряд чи їх скасують, іншого виходу у них немає. Адже СРСР 2.0 можна створити і з тими, хто є в наявності, поступово підводячи під санкції і затягуючи в свою екосистему сусідів. Заради цієї мети Кремль піде на все, бо ніякого іншого виходу з ситуації, що склалася, зараз немає. Зросла активність Росії на Південному Кавказі і Центральній Азії саме тому. Для продовження свого існування імперії потрібні ресурси, а взяти їх крім як у сусідів, більше ніде.

Зрозуміло, що сьогодні ніхто не буде дивитися склавши руки, як Москва реалізує свої плани. Але давайте будемо чесними, єдина реальна сила. яка протистоїть цим планам на землі сьогодні - це Україна.

Тому віримо в ЗСУ і слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти