Глобальна війна: світ готується до найгіршого

29 лютого 2024, 09:25
Сховатися від глобальної війни в Європі чи Азії не вийде, як думають деякі обивателі та розумники.
Глобальна війна: світ готується до найгіршого
Масштабна глобальна війна стає дедалі більш можливою / колаж: Главред, фото: 17 окрема танкова Криворізька бригада, 53 окрема механічна бригада

Наскільки глобальна війна є запрограмованою і визначеною? Чи не перебуваємо ми зараз умовно в новому 1913-му або 1938-му?

Перспектива воєнного зіткнення НАТО і Росії - це вже усвідомлений і обміркований сценарій, що артикулюється в медійній оболонці як реальна ситуація в майбутньому. Варто це прийняти і визнати.

Світ, хоче того чи не хоче, вже живе відчуттям світового конфлікту і наче починає із цікавістю підлітка "заглядати" у безодню, що притягує своєю грандіозною непередбаченістю та манить епохальним масштабом.

відео дня

Найгірше те, що прихований потяг до нової світової війни стає прийнятним і бажаним. У якийсь момент він може перетворитись у єдино можливий варіант для розв'язку суперечностей, якого хочуть всі провідні гравці.

Буквально нещодавно експерти з Технологічного інституту Джорджії, Стенфордського університету, Північно-Східного університету та Ініціативи Гувера використали AI у моделюванні міжнародних конфліктів та виявили, що він має тенденцію до ескалації війни, у декількох випадках навіть раптово застосовував ядерну зброю без попередження.

Відчуття запрограмованості масштабної глобальної війни - одночасно як раціональне, так й ірраційональне. Геополітична логіка подій останніх місяців чи може навіть років - показник еволюції світу від клаптикової конфліктності в ескалаційному ланцюговому тренді до фанатичної глибинної міжцивілізаційної війни.

Тому сховатися від глобальної війни в Європі чи Азії не вийде, як думають деякі обивателі та розумники. Україна може виявитись як раз територією максимально стабільної адаптації до бойових дій високої інтенсивності через історичний запас національної енергії та ментальну резистентність.

Світ готується до найгіршого.

Хто такий Олег Постернак

Постернак Олег Олександрович (народився 19 вересня 1983 р., с. Залужжя, Теплицький район, Вінницька область) — політтехнолог, політичний консультант, член Асоціації професійних політичних консультантів України, кандидат історичних наук. Провів 16 виборчих кампаній в якості керівника кампанії кандидатів в народні депутати в мажоритарних округах, кандидатів на міські голови, кандидатів у депутати обласних та районних рад.
Автор блогів і публіцистичних матеріалів з виборчого права, політичних технологій, електоральної психології у багатьох українських виданнях.
Коментує політичну ситуацію на українських інформаційних телеканалах, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти