Глибинне українське суспільство хоче жити як до 2022

31 грудня 2023, 19:25
Воно хоче жити безтурботно, в надспоживанні матеріальними благами і помірним відпочинком.
Глибинне українське суспільство хоче жити як до 2022
Для глибинного суспільства завжди був особливо магічним святом Новий рік / фото: ua.depositphotos.com

Глибинне українське суспільство хоче жити як до 2022.

Звісно, воно не сидить тут, у токсичному fb, і не читає всі оці сенсові лонгріди та складні пафосні повчання самовпевнених по життю та не дуже ЛОМів з їх нікому нецікавими "підсумками року".

Воно хоче жити безтурботно, в надспоживанні матеріальними благами і помірним відпочинком, у статевих пригодах і, однозначно, без постійної травмуючої політики.

відео дня

Воно хоче жити так, наче війна його не обходить. Тому така неадекватна реакція на мобілізацію. Але про це пізніше, коли прийде розуміння серйозності викликів 2024 року.

Для глибинного суспільства завжди був особливо магічним святом Новий рік. Під час нього (як і під час політичних виборів) воно показувало свій колективний шарм, сюжетну міць та панораму самонасолоди від симуляційної впливовості.

Маркером виходу глибинного суспільства на тимчасовий п'єдестал слави саме в цей день завжди був оцей вуличний п'яний ор на весь мікрорайон та дешевий біснуватий феєрверк.

Ця суспільна помісь визначала "горизонтальні комунікації" новорічного свята, коли він набував характер емоційного алкокарнавалу, естафети столового олів'є, ретроградного спіриту під "Іронію...", Сердючку і "голубі огоньки" (які пізніше витіснялись різними "кварталами" та "дізелями").

Тому цей подіумний "вихід" глибинного суспільства - ідеальна можливість побачити його приховану тваринну суть та масовий світогляд.

До чого всі ці роздуми? Сьогодні став свідками однієї розмови типових представників такої "глибинки" біля маркету - одного вгодованого чоловіка, наділеного ореолом маскулінної правоти по всім питанням Всесвіту (умовно таких прийнято називати "Валєрами", от тільки зараз прошу не прив'язувати ці сенси до відмого носія цього імені) та заклопотаної харчовими питаннями та перспективою купівлі трусів за знижками кобіти (умовно таких називають "Антоніна"). Ну ось вирізка із діалогу:

- Та ваапще... ти чув? 1 січня траур... Капец... Чому народ не питають?... І далі йде реляція про зруйновані трауром плани цих осіб на сите і яскраве святкування 1 січня.

Мораль наступна: ця частина суспільства ніякі застереження чи звернення не сприймає. В деяких моментах воно розуміє лише вимушений "кнут".

Треба припиняти бавитись в цнотливу комунікацію із глибинним суспільством. Щоб лишень не залякати бідних "бубочок" - так думати вже зась.

Попереду складний і дуже ризикований 2024-й рік. 10-та річниця оборонної війни із Росією. Він вимагає зміцнення державної міці та приведення "до почуття" частини суспільства.

Хто такий Олег Постернак

Постернак Олег Олександрович (народився 19 вересня 1983 р., с. Залужжя, Теплицький район, Вінницька область) — політтехнолог, політичний консультант, член Асоціації професійних політичних консультантів України, кандидат історичних наук. Провів 16 виборчих кампаній в якості керівника кампанії кандидатів в народні депутати в мажоритарних округах, кандидатів на міські голови, кандидатів у депутати обласних та районних рад.
Автор блогів і публіцистичних матеріалів з виборчого права, політичних технологій, електоральної психології у багатьох українських виданнях.
Коментує політичну ситуацію на українських інформаційних телеканалах, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти