"Голуби миру" ведуть закулісні переговори з Москвою і висунули вимогу Києву?

10 серпня 2023, 19:10оновлено 11 серпня 2023, 12:01
Я ніколи в житті не повірю в те, що Салліван і Бернс всерйоз вважають за можливе починати переговори України і РФ на таких умовах.
'Голуби миру' ведуть закулісні переговори з Москвою і висунули вимогу Києву?
Володимир Зеленський не піде на переговори з Путіним / Коллаж: Главред, фото: Офис президента, скриншот YouTube

Минув один рік і сто шістдесят шість днів війни. Судячи зі свіжих карт ISW (їм я довіряю більше, ніж картам DeepState, тому, що ISW - це Американський інститут, а DeepState - це український ресурс) сьогодні росіяни продовжили наступ на захід від Сватова і трохи просунулися на півночі в бік Куп'янська.

Наскільки це небезпечно для ЗСУ і чи загрожує це якимись серйозними проблемами - мені важко сказати. Судячи з того, що говорять самі російські військові, це не більше, ніж тактичні успіхи. Та й на карті це не виглядає скільки-небудь переконливо.

Зрозуміло, російська пропаганда захлинаючись розписує успіхи російських диво-богатирів і вже малює взяття Харкова і створення обіцяної Путіним "буферної зони" між Україною і "новими територіями Росії".

відео дня

Але все це поки лише слова. Я думаю, що насправді, цей скромний успіх росіян пояснюється не всесокрушающей міццю російських дивізій, а тим, що Залужний не перекидає туди резерви з південного напрямку.

Тобто для збереження тієї динаміки наступу на півдні, яку поступово набирають ЗСУ, він готовий на тактичні жертви на фронті від Куп'янська до Кремінної. Мені здається, це виглядає розумно. І означає, що він не купився на провокацію росіян.

А на півдні сьогодні, нарешті, після тижня, карти ISW знову показують зміну обстановки. ЗСУ сильно просунулися на південь на схід від Урожайного на Бердянському напрямку. Урожайне тепер знову в напівоточенні. Сподіваюся, що цього разу ЗСУ його все-таки звільнять від окупантів.

На Мелітопольському напрямку карти ніяких змін в районі Работине не фіксують. Хоча вчора вночі були цілком офіційні повідомлення, що перша лінія оборони росіян там прорвана.

Ось уже майже місяць триває змагання між Мелітопольським та Бердянським напрямками: яке з них стане головним для прориву ЗСУ до моря?

Мелітопольський напрямок добре тим, що мінні поля перед першою лінією оборони росіян там не мають великої глибини, та до того ж ЗСУ вже їх подолали. Але там є одна проблема: за першою лінією на Мелітопольському напрямку йде друга, за нею - третя, а подекуди і четверта.

Цього недоліку позбавлено Бердянський напрямок. І хоча там величезні мінні поля, які ЗСУ подолали навряд чи наполовину, але після першої лінії оборони там ніяких других-третій ліній-фактично немає ... ось і вибирай де наступати…

А ще пишуть, що Залужний позначив спробу наступати і від Вугледара на Волноваху. А вчора ГУР спробував висадити десант на Лівому березі Дніпра в районі козацьких таборів. Так що у росіян тільки очі розбігаються: куди перекидати резерви?

Думаю, що скоро вони забудуть наступати від Сватового і на Куп'янськ, а змушені будуть все кинути на латання дірок на півдні. І тоді питання про перекидання резервів ЗСУ на Харківський напрямок відпаде саме собою.

Ось така картина склалася у мене в голові. Може це звичайно і аматорський рівень, але вже який є. Я ж не претендую на славу Світана або Жданова.

Я, до речі, хотів висловитися з приводу нескінченної теми про "зраду" союзників. Всі українські голови, що говорять (+ Фейгін з Піонтковським) який день невтомно говорять нам про якийсь жахливий тиск, які відчуває Зеленський і його команда (варіант: ось-ось почнуть відчувати) з боку США.

Нібито "Голуби світу" Салліван і Бернс ведуть закулісні переговори з Москвою і вимагають від Києва теж негайно сісти за стіл переговорів.

Я тільки одного не зрозумію: ось ці самі оповідачі про жахливий тиск вони ж самі кажуть, що від Путіна немає ніяких сигналів про готовність домовлятися. І все, що ми знаємо про умови Путіна, свідчить про повну відмову від переговорів.

Він вимагає від України до початку переговорів погодитися на те, що Україна ніколи не буде вступати в НАТО і ЄС, що вона роззброїться і погодиться на поступку п'яти своїх областей на користь Росії (горезвісні "сформовані реалії"). І ще щось там про "денацифікацію".

Я ніколи в житті не повірю в те, що Салліван і Бернс всерйоз вважають можливим починати переговори на таких умовах. Більш того, Салліван в Джидді погодився з ключовими пунктами "формули Зеленського", а вони повністю суперечать путінським умовам. Так до чого ж все-таки (за версією українських алармістів) схиляють Зеленського ці вашингтонські "голуби"?

Путінські умови, нещодавно (вже вкотре) так чітко сформульовані Медведєвим, це демонстративна і абсолютно однозначна відмова від переговорів. І всі експерти і медіа саме так їх і коментують.

Складається якась дивна картина: Салліван і Бернс, провівши закулісні переговори, були послані Путіним.

(Про це свідчать всі витоки, які були в ЗМІ. Російські візаві, з якими зустрічалися ці двоє миротворців, в один голос говорили, що з ними - то можна домовитися, але Путін все одно все скасує і що вони не бачать ніякої можливості почати конструктивні переговори тому, що Путін на них не піде).

І будучи посланими Путіним вони тепер чинять жахливий тиск на Зеленського, щоб той погодився почати переговори з Путіним, який їх послав з переговорами. Що таке?

Я змахнув чарівною паличкою і Зеленський погодився на переговори. З ким він повинен перемовлятися? З Путіним? Але він чекає не переговорів, а капітуляції! Або як висловився Дімон "ворог повинен приповзти на колінах і благати про пощаду".

Ріжте мене на шматки, але я в житті не повірю, що Салліван і Бернс схиляють Зеленського до цієї "формули миру". Інакше це буде поразка Америки чистіше афганського втечі. І персональне фіаско цих двох персонажів. Вони перетворяться на клоунів, які просто злили виграшну партію. І я впевнений: вони це розуміють.

Якби позиція Москви була хоч скільки-небудь реалістичною. Якби там були хоч натяки на компроміси, тоді в тиску на Зеленського був би хоч якийсь сенс.

Але в ситуації коли Путін висуває практично ті ж умови, які він висував на самому початку, ще перебуваючи в полоні фантазій про "Київ за три дні", змушувати Зеленського починати переговори на умовах Москви - цього ніхто робити не буде. А на інших умовах починати переговори не згоден Путін.

Так що я думаю, що розповіді про "тиск" не маю ніякої серйозної основи. Інакше б ми почули хоч якийсь чорновий план Саллівана-Бернса, який вони вважають цілком реалістичним.

А поки йде вся ця медійна балаканина, ми з надією дивимося туди, де і твориться справжня історія: на південь України, де українські герої ціною неймовірних зусиль і величезних жертв здобувають перемогу. І вони її обов'язково здобудуть.

Тому, що наша справа права, ворог буде розбитий, перемога буде за нами.

Слава Україні!

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти