Гопники з 90-х переплутали район: чому війна в Україні - це надовго

23 квітня 2022, 13:26
Росіяни починають гуртуватися навколо ідеї помсти. І якщо Путін все ж вирішить провести мобілізацію, у нього з цим не буде взагалі ніяких проблем.
армія, Росія, військові, російські військові
Російські строковики вже готові переходити на контракт через одного - те саме було і в другу Чечню / Reuters

Війна не закінчиться через місяць. І через два. І навіть через п'ять, швидше за все, не закінчиться. Пентагон каже, що ще рік. Що ще як мінімум до зими. Пентагону вірю тепер, як собі.

Але я думаю, навіть більше.

Скільки? Я не знаю.

відео дня

Але не завтра і не наступного тижня точно.

Російське народонаселення переживає зараз рівно ту саму стадію, яку воно переживало між Першою і другою чеченськими війнами. Першу чеченську російське суспільство - тоді воно ще було суспільством - не прийняло зовсім. Лейтмотивом було "Ні війні".

Через два з половиною роки - навіть менше, від підписання миру в Хасавюрті тридцять першого серпня дев'яносто шостого до початку другої серії в жовтні дев'яносто дев'ятого в Чабан-Махи і Кара-Махи - головним лейтмотивом народонаселення - суспільства там вже не було - стало "мочити в сортирі".

Якщо в дев'яносто п'ятому вид палаючих російських солдатів на вулицях Грозного викликав одне лише бажання - припинити цю бійню - то в дев'яносто дев'ятому ці ж кадри викликали у них вже тільки бажання помсти. У другу війну російська армія входила в Чечню з одним тільки бажанням - мстити.

Наші хлопчики не могли померти в Грозному просто так. Це не могло бути марно.

А, значить, їх усіх треба вбити.

Замочити в сортирі.

Зараз там відбувається те саме. Всі, хто міг бігти, дезертирувати, відмовитися - бігли, дезертирували, відмовилися. Їх більше немає. Залишилися тільки ті, хто готовий подихати. За Леху, за Пашку, за Сашку. Якого вбили прокляті бандерівці. За ВДВ. За нас, за вас і за спецназ. За Русь уср...сь.

І тепер вони будуть гуртуватися навколо все тієї ж ідеї - наші хлопчики не могли загинути під Києвом просто так.

А значить, їх усіх треба вбивати.

Нехай спробують, звичайно.

Але стадія там зараз така.

Потім-то вони свого царя, безумовно, скинуть. Навколо того згуртувалися в 1914, а в 1918 вони ж його і розстріляли. Проти цього теж з вилами і голою д...пою попруть. Коли роками жерти буде нічого, дупу будуть витирати газетою "Правда", Туалетний папір буде тільки в ковбасі, а ковбаса - тільки біля верхівки партактиву. Це неминуче і усе це обов'язково буде.

читайте такожГоловна причини війни, або Чому Путін засидівся в бункеріАле не зараз.

Зараз вони згуртовуються навколо ідеї помсти.

А в середині цієї ідеї - Путін.

Отже, вони згуртовуються навколо нього.

Проста геометрія, нічого не поробиш.

Якщо Путін вирішить таки провести мобілізацію в найближчий рік - у нього з цим не буде взагалі ніяких проблем.

У нього вже зараз немає жодних проблем з поповненням особового складу. У військкоматах повно бажаючих підписати контракт. Строковики готові переходити на контракт через одного. Те ж саме було і в другу Чечню. Всього лише два роки тому вся країна була в шоці від того, що відбувається. А як тільки оголосили набір - у військкоматах були натовпи. Натовпи! Я це бачив Своїми очима.

Так, ідеєю була помста, але вона була все ж на другому плані. А на першому були гроші. Вісімсот шістдесят доларів на місяць. Сума на ті часи дуже велика.

Якщо Путін платитиме зараз хоча б тисяч п'ятдесят-від бажаючих поїхати мочити бандерівців у нього відбою не буде.

І ніякі переговори зараз не мають взагалі ніякого значення. Ви взагалі можете не звертати на них уваги. Всі ці зустрічі Арахамії з Мединським-це просто білий шум. Най буде, звичайно, але зараз вони абсолютно безрезультативні.

Переговори можуть мати результати тільки в двох випадках.

Або одна зі сторін не здатна більше продовжувати бойові дії.

Або обидві сторони досягли паритету сил і не здатні більше ні просунутися, ні продовжувати завдавати шкоди противнику.

Перший варіант-варіант Фінляндії. Так, фіни за три місяці Зимової війни накришили сто п'ятдесят тисяч орків. Але через три місяці вони не могли більше вести війну.

А СРСР, незважаючи на такі гігантські втрати - міг.

Тому фіни змушені були сісти за стіл переговорів і віддати території.

У нас ситуація поки інша. Так, орків накришили двадцять тисяч. Проте.

І Україна, і Росія бойові дії вести можуть, вести хочуть, вести мотивовані.

А, значить, все буде вирішуватися на полі бою.

Ви всі думаєте, що російська армія слабо мотивована, що там одні утирки, над якими ми іржемо. І значною мірою це дійсно так і є, але ось в чому проблема.

Найпростішим не потрібна складна мотивація-їм досить простий. Хочете, скажу, яка у них мотивація?

"Х@хлы чота развы...бывались, надо им пи...ды дать"

Ось і вся їхня мотивація.

Все! Більше там немає нічого!

І вона працює пречудово.

Перегляньте фотографії Бучі та Ірпеня після орди. Подивіться, що вони пишуть своїм г...вном на стінах. Саме це. Ось і все, що найпростішим потрібно мати в голові, щоб цар натовпами відправляв їх закидати ворога своїми обгорілими трупами.

читайте такожПутін-символіст відступив: чого тепер чекати УкраїніІ це працює. Це завжди там працювало. І завжди буде.

Більшовики провели прекрасний експеримент. О, так. Просто знімаю капелюха. Експеримент вдався на мільйон відсотків. Якщо десятиліттями - а до цього століттями, століттями - вбивати все, що хоч на вершок підноситься над пляшкою "Жигулівського" - Ви отримаєте те, що отримали.

Країну АУЕ. Країну "Здохни ти сьогодні, а я завтра".

Одну суцільну Колиму, один суцільний Дальлаг від моря до моря.

Де половина зеки, половина вертухаї.

Країну, в якій своє життя не коштує ні копійки, не те, що чуже.

Що ви хочете від країни, в якій десятиліттями головним сенсом життя за Уралом було взяти велосипедні ланцюги, арматуру, заточки - і йти вбивати тих, хто живе в сусідньому районі?

Хімммаш на Тяжмаш. Зустрічаємося посередині.

А потім швидка розтягує трупи з проткнутими животами і пробитими головами.

То чого ви від них чекаєте, коли вони з цим світоглядом прийшли в Україну?

Не в сусідній район.

В чужу країну.

Наказ вбивати людей в Бучі виходив від Путіна чи ні? Коли ви піднімаєте цю тему, навіть коли ви берете участь у таких суперечках - ви спотворюєте реальність. Тому що підґрунтям цього є все той же пошук хороших росіян. Ну, вони ж не самі це зробили, це їм наказ такий прийшов.

Ні!

Самі!

Їм не треба ніякого наказу, щоб вбивати і катувати людей!

У Чечні я два рази не дав розстріляти людей. Один раз просто людину, яка йшла повз нашого блокпоста. Його схопили, прив'язали до дерева, залишили так на всю ніч взимку в горах, а вранці потягли розстрілювати. Я прокидаюся-до дерева прив'язана людина в напівнепритомному стані. Зараз розстріляємо. Та Ви чого, охреніли чи що? Бійка. Дійшло до хапання за зброю. Не дав убити людину.

Другий раз коли з міста під обстрілом йшла групка жінок. Під білим прапором. Вася-Швець підняв автомат. "Там бойовики в середині, вони їх ховають". Я задер його стовбур в небо. Черга пішла в хмари. Ти оху...в чи що? Це жінки! Жінки! Баби, баби і діти! Та нехай хоч сто бойовиків - нехай ідуть! В його очах було нерозуміння. Я був зрадником тоді в його уявленні.

Ні в першому, ні в другому випадку ніяких наказів катувати людину і розстрілювати жінок - не було.

читайте такожОстання битва російської армії, або чому у Путіна немає шансів на перемогу в УкраїніВася-швець - тихий, спокійний, добрий хлопчина. Розумні очі. Безвідмовний товариш. Надійний друг.

Цей тихий розумний хлопчина за своєю ініціативою спокійно вбив би півтора-два десятки жінок - і так і не зміг зрозуміти, чому я не дав йому цього зробити.

Просто йшли, просто шмальнув, просто вбив. Все.

І ніякого Путіна не треба.

Точність формулювань тягне за собою точність усвідомлення реальності. Не треба ніяких евфемізмів. Не треба шукати нових термінів. Не треба ніякого слова "рашизм". Навіть "орки" і "Мордор", настільки часто вживаються мною - це так, гра слів, спроба знайти ерзац-заміну.

Але речі треба називати своїми іменами.

А своє ім'я у того, що відбувається в Росії тільки одне.

Фашизм.

Росія - фашистська країна. Фашизм там був завжди, але тепер він оформився остаточно і став і державною ідеологією, і національною ідеєю.

На українську землю прийшли фашисти.

Крапка.

Деякі з них можуть мати розумні очі.

Але, на відміну від Німеччини, добивати фашизм в його лігві в Москві цього разу ніхто не збирається. Ніхто не буде окупувати Росію. Ніхто не буде встановлювати там окупаційні адміністрації і вводити план Маршала з денацифікації. Не буде генерала Макартура, який розробить і блискуче втілить в життя план перезавантаження Японії. Не буде "пойнт Чарлі" і Віллі Брандта, що кається.

Поки що, принаймні.

Поки все закінчиться тоді, коли сторони або досягнуть паритету, і зупиняться там, де зупиняться, або тим, що російські війська будуть викинуті з території України і заберуться геть.

Але сама Росія при цьому нікуди не дінеться.

І фашизм в Росії нікуди не дінеться.

Поки буде Путін, там буде фашизм.

Путін буде ще років десять-п'ятнадцять.

Значить, ще років десять-п'ятнадцять на кордоні України буде існувати фашистська держава з ядерною зброєю і мотивацією мочити ххлв в сортирі.

І нікуди від цього не дітися.

Все тільки починається.

Та й навіть після Путіна...там ніколи нічого не змінювалося незалежно від ладу. Улус Лі Джучі. Чи удільні князівства. Царизм Лі. Більшовизм Лі. Сталінізм Лі. Путінізм Лі. Або щодо травоїдний єльцинізм.

читайте такожПутін влаштував ідеальний шторм: як масова мобілізація доб'є РосіюТри рази в історії ця країна була відносно більш-менш демократична-перший раз за Лжедмитрія, якого вони ж самі за цю свободу і вбили. Потім з лютого 1917 по жовтень 1917. І з 1991 року по 1993. Весь інший час вона завжди, як неваляшка, поверталася в свій початковий стан.

І треба бути до цього готовим. Щоб не зламатися психологічно від неможливості перемоги найближчим часом і обіцяних шашликів.

Тому що зайвий, необґрунтований оптимізм, небезпечний точно так же, як зрадницька зрада.

Україна переможе. Безумовно. Однозначно. Я в цьому не сумніваюся взагалі ні секунди.

Але шлях до перемоги буде довгим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти