Гарячі зізнання Путіна Сі Цзіньпіну

5 лютого 2022, 19:30
1422
Позиція Китаю по відношенню до Росії будується на тому, що китайці прекрасно розуміють положення, в яке загнав країну Путін.
Путіна Сі Цзіньпін
Володимир Путін і Сі Цзіньпін / REUTERS

На переговорах з Сі Цзіньпіном Володимир Путін твердо підтвердив прихильність Росії принципу одного Китаю, підтримуючи претензії материкового Китаю на Тайвань. Варто відзначити, що зустрічну люб'язність в плані визнання Криму російським товаришам надавати не збирається.

Позиція Китаю по відношенню до Росії будується на тому, що китайці прекрасно розуміють положення, в яке загнав країну Путін. Слабка країна (а Росія сьогодні навіть в "двадцятці" займає суто символічне місце) намагається будувати свою політику на балансах між інтересами сильних. Скажімо, той же Китай ще років тридцять-сорок тому точно так же балансував на протиріччях між СРСР і США, дистанціювався від них, і тому володів простором для маневру.

читайте такожНапад РФ на Україну може спровокувати агресію Китаю-CNNРосія Путіна, побивши всі горщики із Заходом, не має можливості балансувати, а тому змушена займати васальне становище по відношенню до Китаю. У такій ситуації ні про яку самостійну політику говорити не доводиться. Вона фрагментується, східний напрямок практично ніяк не пов'язується із західним, ситуація на південних рубежах теж виглядає окремою і відокремленою. По суті, єдиної зовнішньої політики у Кремля давно немає. Є окремі шматки, але як єдина система це вже не працює.

відео дня

Тому Китаю абсолютно не потрібно створювати для Кремля якісь особливі умови, щоб не дати використовувати його Заходу. Навіщо, якщо Путін і сам вщент посварився з противниками Сі Цзіньпіна, полегшивши йому завдання контролю на півночі.

Тому китайцям абсолютно не потрібно робити зустрічні кроки, а гарячі зізнання Путіна і його запевнення в цілковитій пошані сприймаються як належне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти