Чи готовий Путін піти до кінця

4 грудня 2021, 18:30
Сенс нарощування військ Путіним - залякати Захід великою війною і змусити його визнати відсутність української суверенності.
Путина
Путін не раз здійснював божевільні речі / Reuters

Західна преса продовжує писати про дані західних розвідок про нарощування Путіним військ на кордоні з Україною. Йдеться про сотні тисяч потенційних вбивць і ешелони техніки.

При цьому любителі Путіна в Україні постійно пишуть про зовнішнє управління і втрату суверенітету.

І це прекрасно.

відео дня

Бо сенс нарощування військ Путіним - залякати Захід великою війною і змусити Захід визнати відсутність української суверенності. Путін хоче, щоб захід був не проти того, щоб він керував Україною. Він хоче, щоб Захід визнав нас, Україну, зоною інтересів Путіна. І Путін цього не приховує. Він прямо це говорить. А його ручний Сурков пише статті, де прямо пише, що Росія сіятиме хаос всюди, поки їм не виділять зону, де не заважатимуть сіяти цей хаос. І Росія хоче, щоб такою зоною була Україна. Дуже вдячні ми в Україні за таку перспективу.

І все, що робить Захід, - це говорить Путіну, що так в пристойному суспільстві не роблять. Що Україна сама повинна вирішувати, хто вона і з ким вона. Захід говорить Путіну, що зараз 21 століття.

І це змушує Путіна підвищувати ставки і продовжувати стягувати війська. Щоб домогтися від Байдена визнання права Путіна керувати Україною.

Таким чином єдиний, хто претендує на український суверенітет - це Путін. А друзі Путіна постійно розповідають в Україні про те, що Захід претендує на наш суверенітет. Розповідають це, закликаючи до дефолту (подарунок для Путіна - бідна Україна). Розповідають це, гальмуючи реформи, і теж роблять подарунок Путіну, адже він боїться успішного прикладу поруч.

І парадокс в тому, що люди на таке ведуться. Безліч людей вірять у зовнішнє управління, слухаючи Путіна і його посіпак, які при цьому вимагають від Заходу права керувати Україною. Зовні. Хоча для них будь-яке управління Україною не з Кремля - є зовнішнє управління.

І багато українців вірять в ці казки навіть під загрозою того, що крилаті ракети полетять в їхні будинки.

читайте такожПутін наганяє паніку на захід, щоб отримати реванш за Холодну війнуМи не знаємо, чи готовий Путін піти до кінця. Це божевілля. Але це Путін, який вже не раз здійснював речі, божевільні з точки зору нормальної людини. Але не Путін нам важливий. А українці, які навіть під загрозою вторгнення продовжують вірити в казки, які поширює агресор. Ось це парадокс. Адже вірячи в казки про зовнішнє управління, українці голосують так, як велять їм ті, хто ці казки розповідає.

Наближаючи таким чином мрію Путіна про його особисте управління. І заради цієї мрії він готовий змусити Захід повірити, що він готовий вбивати українців. Він готовий змусити повірити всіх, що українці - це його власність, і він вб'є стільки українців, скільки треба, щоб йому не заважали українцями керувати.

Ось це парадокс. В який важко повірити. Точніше, повірити можна. Навіть зрозуміти причину, досить подивитися на список улюблених мелодій українців у 2021 році, де суцільний російський світ. Але прийняти це не виходить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти