Попереду вже не артилерійські, а ракетні дуелі

15 грудня 2022, 08:33
У цьому протистоянні я ставлю на наших - американські ракети далекобійніші і точніші.
Ракета
Російська ракета / Міноборони РФ

Російські судна снують по Каспійському морю в Іран і назад, як щури. Тому що таяться, регулярно вимикають транспондери — це супутникові пристрої, які фіксують місце розташування корабля, його курс, швидкість та інше.

Якщо хочуть сховатися, значить, займаються чимось непорядним. Півбіди, якщо мова йде про контрабандний експорт російської нафти через налагоджені Іраном тіньові схеми. Але є підстави припускати, що таким чином в недоімперію завозять іранські дрони-камікадзе і балістичні ракети.

При цьому західні експерти переконані, що Іран не ризикне постачати далекобійні ракети "Зольфагар", а обмежиться експортним варіантом ракети "Фатех 110" з дальність 250 км. Тут необхідне пояснення.

відео дня

Ще при Союзі Горбачов і Рейган підписали угоду про скорочення ракет середньої і малої дальності — тих, які летять понад 500 км. Путінська Росія, зрозуміло, з цієї угоди вийшла. Але Штати все одно продовжують відстежувати, щоб ніхто такими ракетами по світу не торгував. І ось Іран не хоче підставлятися зовсім вже явно, тому начебто повинен обмежуватися "Фатехами".

Але балістична ракета на 250 км з півтонною боєголовкою — теж чимало. Відповідно, у нас відразу ж з'являться ракети ATACMS, про які ми стільки натякаємо партнерам. І тоді почнуться ті самі ракетні дуелі, які я анонсував: недоімперія продовжить бити по нашій критичній інфраструктурі, ми будемо знищувати стартові позиції ворожих ракет.

У цьому протистоянні я ставлю на наших. По-перше, американські ракети далекобійніші і точніші. По-друге, наші ракетники вже прекрасно освоїли "Хаймарси", перехід на ATACMS для них не складе ніякої складності. Цих переваг у окупантів немає.

А якщо недоімперія ризикне залучити для обслуговування ракет іранських фахівців, то це означатиме фактичний вступ Ірану у війну на боці Росії. І тоді перед нашими союзниками автоматично постане питання про знищення військових виробництв на території Ірану. Ізраїль і Саудівська Аравія, до речі, давно приміряються до цих самих виробництв.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти