"Хорватський сценарій" для України

15 грудня 2021, 06:28
Якщо вже наслідувати хорватів, то не лише у вмінні силового захоплення спірних територій.
У хорватів є традиція - називати партії за назвою ресторанів / Reuters

У патріотичному середовищі люблять розмірковувати про "хорватський сценарій" для України. Ну якщо вже наслідувати хорватів, то чому лише у вмінні силового захоплення спірних територій?

У 2010 році у Хорватії виникло лівоцентристське об‘єднання "Кукуріку", назване так за назвою ресторану, у якому збиралися прихильники Зорана Мілановича і соціал-демократів - ініціаторів нової міжпартійної коаліції.

Чому би й нам не перейняти у хорватів традицію - називати партії за назвою ресторанів та інших закладів, де полюбляють збиратися наші політики?

відео дня

Тим більше, що нинішні партійні бренди девальвувалися, ідеології збанкрутували. В епоху постмодерну - саме воно!

Я добре уявляю собі партію влади "Санахант", її колег по коаліції, партії "Фенікс" і "Гудвайн", опозиційний блок "Веранда", патріотичне об‘єднання "Царське село", депутатські групи "Сан Паоло" та "Гурама".

Я також уявляю інформаційне повідомлення про те, як у двобої за пост мера Києва кандидат від партії "Coin" Тищенко переміг свого суперника, Віталія Кличка, якого підтримувала Всеукраїнська політична партія "Ріо".

читайте такожЧому дострокових виборів у 2022 році в Україні не будеВи уявляєте, якими новими барвами засяє українська політика! В партійні списки братимуть не зірок естради і спортсменів, а шеф-кухарів. Гасло про те, що кухарки керуватимуть державою (чи тим, що лишиться від держави), втілиться в повній мірі.

А на зміну римському принципу "хліба і видовищ" надовго закріпиться модернізований принцип "фуа гра і 95 кварталу!".

А ви кажете - "хорватський сценарій"…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти