Чи хочуть українці нових благословенних темних часів

9 вересня 2021, 08:34
Насправді, ми не отримуємо "ренесанс Віри", як це намагаються нам подати деякі релігієзнавці.
Чи хочуть українці нових благословенних темних часів
13% українців кажуть, що є нерелігійними / GoodFon

В останній час в Україні ми спостеріагаємо процес десекуляризації. Вже, навіть, не кризу світською держави, а майже неприховану відмову від світкості на користь збільшення присутності Церкви у всіх сферах життя. В умовах погіршення якості освіти, втрати наукою провідної ролі в поясненні навколошнього світу, примітивізації та архаїзації масової свідомості людей, десекуляризація несе в собі значні ризики для майбутнього України. Насправді, ми не отримуємо "ренесанс Віри", як це намагаються нам подати деякі релігієзнавці. У нашому випадку, ми ризикуємо увійти в нові "темні часи" псевдомістичної свідомості та мракобісних забобонів.

читайте такожУ пошуках кращого життя: чому українці активно їдуть за кордон

Ми маємо для себе з’ясувати, яку державу ми хочемо будувати. Державу з забороненими абортами, криміналізацією атеїзму та агностицизму, державною релігією, офіційною конфесією, обов’язковим вивченням Слово Божого з дитсадка, контролем за відвідуванням церквних заходів тощо. Суспільство, засноване на дискурсі нетерпимості, псевдомістицизмі та псевдонаукових доктринах? Ми хочемо нових "благословенних "темних часів"?

відео дня

Чи ми прагнемо розвитку, самореалізації людини, дотриманя прав і свобод, зменшення втручання держави в приватну сферу?

У серпні цього року Український інститут майбутнього спільно з New Image Marketing Group провели нове соціологічне дослідження, у якому зокрема була приділена увага віросповіданню українців. За результатами дослідження, проведеного серед 5 тисяч респондентів, 13% респондентів вказали, що є нерелігійними. Серед молоді 18-30 років цей відсоток піднімається до 23%.

Це оптимістичні цифрі. Вони дають нам шанс подолати архаїчний морок "завтра в минулому" та увійти в майбутнє без забобонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти