І тисячі обстріляних найманців підуть, куди їх пошле рука, що дає бабло

11 січня 2023, 06:21
Причому множаться в Росії як ПВК, так і регіональні формування, щось на кшталт тероборони.
ПВК Вагнера, Пригожин
У РФ утворюється повноцінна альтернатива армії Шойгу, вважає Невзлін / СБУ, скрін

"Служу Росії і ПВК Вагнер", - сказав один з пригожинських зеків, коли Путін вручав йому держнагороду. Рекрутів, які пройшли через опікуваний Кадировим Російський університет спецназу в Гудермесі легко дізнатися за кличем "Ахмат сила!". І для найманців ПВК, і для регіональних бойовиків – є дві сили, два центри влади та ідей. Один - абстрактна російська держава, від її імені віщає телевізор і закликає героїчно померти. Вона ж не може толком сформулювати – заради чого.

Паралельно є "господар", "батя", "брат" – в залежності від антуражу. Він наставляє, забезпечує амуніцію, проводжає в бій, від його імені діють командири, саме з ним у найманців асоціюються всі грошові виплати.

Як результат у РФ утворюється повноцінна альтернатива армії Шойгу. Де норма - вважати армійське начальство дебілами, що створюють бардак і безглузді маневри, що виснажують війська.

відео дня

І серед переваг бійців цієї альтернативи цінується вірність не стільки державі, скільки господареві. Причому множаться в Росії як ПВК, так і регіональні формування, щось на кшталт тероборони.

А досвід РУС з Гудермеса Кирієнко зібрався поширити на всю країну. Додамо сюди озброєні підрозділи держкомпаній типу "Газпрому". Центр стратегічного призначення ФСБ доповнює це різноманіття.

Поки інтереси господаря і держави збігаються – солдати удачі ловлять її на полі бою, вмираючи за Путіна. Але якщо збігатися перестануть, то рука, що дає бабло, і безпосередні командири виявляться набагато ближчими і сильнішими, ніж рот пропагандиста, який віщає з телевізора.

І тисячі навчених, екіпірованих і обстріляних найманців підуть, куди їх пошле той, кому вони присягнули на вірність. Громадянська війна в Росії на цей раз матиме характер гангстерський, "білі" і "червоні" більше не в моді.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти