Гра у референдум

13 грудня 2021, 06:42
Гра у референдуми – дуже небезпечна історія не лише для України. Саме з референдумів починалася диктатура у багатьох недодемократіях.
Гра у референдум
Володимир Зеленський / УНІАН

Анонсуючи "референдум про Донбас" Зеленський геть забув, що рік тому вже його проводив - під час місцевих виборів, коли запитав у день голосування про створення на Донбасі "особливої економічної зони"…

Вже тоді мали би стати зрозуміло, що Зеленського "референдуми" - суто маніпулятивна технологія. Але застосування її цього разу для того, аби домовитися з Путіним "десь посередині" - не просто викривить волевиявлення, а і матиме руйнівні наслідки для держави.

читайте такожЗеленський назвав умову проведення референдуму з питання Донбасу і Криму

відео дня

Гра у референдуми – дуже небезпечна історія не лише для України. Саме з референдумів починалася диктатура у багатьох недодемократіях - від Гітлера та Муссоліні до Лукашенка і країнах Середньої Азії. Без чіткого формулювання питання, яке виноситься на голосування та контролю над підрахунком результатів "референдуми" руйнують і демократію, і саму країну.

Окупація Криму та Донбасу теж починалася з фейкових "референдумів". Загравання Зеленського з ідеєю референдуму, на який йому, певно, дуже кортить поставити питання на кшталт – "Чи підтримуєте ви, що заради миру, добробуту і процвітання України треба надати особливий статус Донбасу?" не лише небезпечне для країни, а й елементарно суперечить Конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти