Ілюстрація "хотєлок" Кремля

18 грудня 2021, 06:28
Версія договору Росії зі США "Про гарантії безпеки" - це ілюстрація "хотєлок" Кремля і демонстрація загальної лінії подальших переговорів.
НАТО
Росія не бажає подальшого розширення НАТО / Фото Reuters

МЗС РФ опублікувало свою версію договору зі США "Про гарантії безпеки". Цікавий документ і посилання.

З висновками для Білорусі і для України.

З одного боку Москва бажає: "Учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, приймають зобов'язання, що виключають подальше розширення НАТО, в тому числі приєднання України, а також інших держав".

відео дня

Це, у разі згоди Вашингтона, погано для України.

З іншого, вона пропонує: "З метою виключення виникнення інцидентів Російська Федерація і учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, не проводять військових навчань та інших заходів військової діяльності понад бригадного рівня в смузі узгодженої ширини і конфігурації з кожного боку від лінії кордону Російської Федерації і держав, що складаються з нею у військовому союзі",

і "Російська Федерація і всі учасники, які були станом

на 27 травня 1997 року державами-членами Організації Північноатлантичного договору, відповідно, не розміщують свої збройні сили і озброєння на території всіх інших держав Європи на додаток до сил, розміщених на цій території станом на 27 травня 1997 року. У виняткових випадках, при виникненні ситуацій, пов'язаних з необхідністю нейтралізації загрози безпеці одного або декількох учасників, такі розміщення можуть здійснюватися за згодою всіх Учасників".

читайте такожІсторія повторюється: як Захід утихомирював СРСР півстоліття томуЦе теж погано для України, але не дуже погано для Білорусі (Москва так само не може розгортати військові бази).

З Вашингтона буде звучати "ні".

Тобто документ в його теперішньому вигляді підписаний навряд чи буде.

Але це ілюстрація "хотєлок" Кремля і демонстрація загальної лінії подальших переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти