Ілюзії Кремля можна вибивати тільки силою

15 липня 2022, 18:31
Засіб превалювання над іншими народам у Путіна і Гітлера однакове - захоплення нових територій.
Колаж Путін
Путіну потрібні всі території України і він не планує зупинятися / Колаж Reuters, depositphotos.com

Якщо аналізувати виступи Путіна, його поплічників, його основних пропагандистів і багаторічну історію російської держави, то вона завжди жила екстериторіально.

Інші імперії змінилися, перестали набувати нових територій, і замість цього намагаються оволодіти світом за допомогою економіки, через гуманітарні, культурні впливи, через ідеї. Колишні імперії все ще змагаються в світі, але Росія залишилася на рівні умовно 19-го або середини 20-го століття, коли були останні великі війни в Європі і імперії намагалися нарощувати території.

У цьому плані ідея "русского мира" - абсолютний аналог гітлерівської-арійської теорії. Вона передбачає перевагу росіян над усіма іншими народами і її відмінність від арійської лише в тому, що арійцем можна було стати тільки по крові, а російським може стати хто-завгодно.

відео дня

Будь Сальдо, Царьов - досить відмовитися від української мови і сказати, що він російська, і вже можна стати яким-небудь Козаком, Матвієнко при Путіні — там багато вихідців з України, які тепер уособлюють неонацистську ідею "русского мира".

Засіб превалювання над іншими народам у Путіна і Гітлера однакове - це захоплення нових територій, так зване розширення життєвого простору. У цьому плані, якщо проаналізувати Російську імперію, після захоплення територій була задіяна технологія виселення, депортації місцевого населення, завезення іншого. До речі, необов'язково етнічно російського, але відірване від своєї колишньої території, воно там більше займалося і русифікацією залишків свого населення, і саме русифікувалося. Приклад, до речі, з Кубанню, де засобом русифікації було не тільки донське козацтво, а й колишні запорізькі козаки.

читайте також"Ми ще не починали": що мав на увазі ПутінНе тільки Сталін вдавався до депортації - це постійна практика Росії. І не менша аналогія вже поступово відбувається в Криму - витіснення кримських татар і заселення представниками з різноманітних силових структур, перемішування населення і поступова русифікація. Аналогічна інформація про виселення з новозбудованих територій, в першу чергу - дітей, їх спроба асиміляції вже на території Росії, а тут будуть завезення нового населення. Відповідно, російська нація буде ще збільшуватися - вони зацікавлені в такому екстенсивному зростанні, у них ще збільшиться людський потенціал, якщо їм це дозволити і не давати по руках. Тому вони зупинятися не будуть.

Адже навіть якщо аналізувати системних публіцистів РФ, то умовно вони дозволяли бути Україною лише частині західних земель, навіть не всім, а тільки тим, які були під контролем Австро-Угорщини. Там вони бояться продовження наслідків боротьби з УПА-у них це є на підкірці. Про решту вони думають, що можуть винищити або асимілювати. І ці ілюзії з них можна вибивати лише силою - лише артилерією і танками.

Олександр Доній, політичний аналітик, голова Центру досліджень політичних цінностей, колишній народний депутат України, голова мистецького об'єднання "Остання Барикада", спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти