Імперію по сусідству не можна залишати нащадкам

9 серпня 2023, 20:42
Сподіватися на те, що ось зараз імперія вистоїть, ми з нею домовимося, а далі хоч трава не рости, нерозумно і безвідповідально по відношенню до себе і своїх нащадків.
кремль Росія
Російська імперія нікуди не зникла / Колаж: Главред, фото: CC0 Public Domain , pixabay.com

Для розуміння того, що з нами відбувається, необхідно знати деякі базові речі.

Імперія, що виникла з часів Івана IV, ніяк не закінчилася. У різний час вона існувала в різних кордонах і називалася по-різному, Московське царство, Російська імперія, СРСР, Російська Федерація. Спосіб життя, спосіб існування даної держави жодного разу не змінювався, і те, що після нащадків хоробрих вікінгів менеджмент перехопили пруссаки, а 1917 рік привів до влади хама, змінювало форму, але ніяк не зміст. І які б частини не відвалювалися від цієї імперії, природа все одно зберігалася.

відео дня

Звір не може вести себе не по-звіриному, така його природа, імперія не може не спалювати народи в топці історії заради самозбереження. Інша справа, що з часом будь-яка імперія старіє і приходить до свого кінця. РФ сьогодні це імперія минулого і так, це імперія йде. Йде брудно, криваво, ну по іншому і не бувало в історії. Проблема не формі догляду, а в часі. Звичайно, сьогодні все це виглядає диким анахронізмом. Але тут вже нічого не поробиш, часи, як і географію не вибирають. Так, нам не пощастило в цьому сенсі, але тут вже нічого не поробиш.

Звідси три висновки, якщо нові нації, які виникли (виникають) на уламках цієї самої імперії, хочуть вижити, їм нічого не залишається, як чинити опір. Зрештою у поляків і фінів свого часу це вийшло, вийде і у нас, вірніше у нас вже вийшло, питання як вийшло. Це раз. Сподіватися на те, що ось зараз імперія вистоїть, ми з нею домовимося, а далі хоч трава не рости, нерозумно і безвідповідально по відношенню до себе і своїх нащадків. За такі речі історія жорстоко карає, дуже жорстоко. Це два.

У такій ситуації доводиться робити, що треба. А треба не намагатися зловити течію заради миттєвих вигод і преференцій, і навіть не відбігти подалі, відбігти не вийде, географія річ сувора. Єдиний вихід чинити опір, щоб вижити і перемогти. І приклад України більш ніж показовий.

Хто такий Гела Васадзе?

Гела Васадзе народився 27 вересня 1968 року в місті Одеса. Закінчив Казанський державний університет, магістр соціально-політичних наук. Активний учасник "Революції троянд" в АР Аджарія. У різний час працював у структурах неурядового та комерційного сектора, а також у системі виконавчої влади.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти