Підсумки Рамштайну: росіяни, що з писками?

23 січня 2023, 06:10
Так, щодо танків позиція Німеччини розчарувала. В іншому, поки ситуація цілком позитивна.
база Рамштайн, Німеччина, міністри оборони
Міністри оборони під час зустрічі в Рамштайні. Архів / Фейсбук Ганні Маляр

Російські боти і частина особливо спантеличених починають розганяти провал зустрічі в Рамштайні.

Але вирішив трохи розставити крапки над"і".

1. Давайте згадаємо список того, що нам вже збиралися передавати перед зустріччю - сума за минулий місяць.

відео дня

2. Тепер дивимося по класах техніки. Для зручності можете увігнати в табличку.

3. І далі дивимося штат з озброєння стандартної механізованої бригади ЗСУ. Вона складається з 3 механізованих (і можливо 1 мотопіхотного) батальйону, а так само 1 танкового батальйону. А так само артилерійської групи. У стандартному мехбаті по штату від від 38 до 40 БТР або БМП. Танковий батальйон - 12-13 танків. Артилерійська група - 10-12 САУ + РСЗВ (можливо). Ну і близько 50 автомобілів різних типів на бригаду.

Нам передають сумарно близько 600 БТР (200 Британія (не назвали) + Stryker і М1117 від США, 290 БМП (якщо вважати гусеничний м113 саме БМП). Із застереженнями (що це танк) 40 колісних AMX 10 RC (Франція і Партнери) і 120 Т-72 від Чехії (на жаль, але це останні - запаси не безрозмірні), а так 14 танків від Британії і можливо 14 леопардів від Польщі (але пізніше). Додаємо в скарбничку 388 броньованих машин і близько 100 стволів САУ,

Накладаємо це на штат моторизованої бригади. Виходить, що за рахунок переданої техніки Україна може укомпектувати *(або створити з нуля) не менше 4 моторизованих бригад і ще залишиться трохи техніки. Якщо з дефіцитом танків, формуючи мотопіхотні підрозділи, то близько 5-6 бригад. Непогане поповнення.

І, якщо найближчим часом такі будуть формуватися, то ми маємо ударний кулак, який буде здатний вирішувати серйозні завдання вже до березня 2023. Раніше не вийде - новою технікою треба вміти користуватися. Потрібна підготовка.

А тепер результати "рамштайна". Точніше один цікавий результат. Польща має намір проводити навчання танкової бригади. Ще раз танкової бригади. Але запасу старих радянських танків немає, та й вчити наших танкістів використовувати звичні зразки - дещо дивно. А ось навчати використанню нової техніки, цілком логічно.

І, тепер, питання на засипку: навіщо навчати к. с. нової танкової бригади якщо "танки не дають"? Поляки не дружать з головою або щось "мають на увазі" на майбутнє?

Тому пропоную особливо спантеличеним товаришам трохи стримати запал. Так, щодо танків позиція Німеччини розчарувала. В іншому, поки ситуація цілком позитивна.

ПС: і окремий привіт кураторам російських ботів. Як там в методичках... демілітаризація? 5-6 нових бригад. Ага вона сама. І що з писками?

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти