До кого прийшла бавовна у Скадовську

10 листопада 2023, 06:13
Російські тг-канали поки, в основному, мовчать з приводу цієї історії.
Удар по Скадовську
Удар по Скадовську / Telegram-канал "НК до Зими"

Слідчий комітет РФ (!) порушив кримінальну справу за фактом удару Хаймарсами по готелю в Скадовську. Руїни будівлі оточені співробітниками поліції, на місці працюють співробітники ФСБ (!) і прокуратури.

Ризикну припустити, що ЗСУ дістали там когось дійсно важливого і високопоставленого - генерала або навіть кількох. А оскільки це вже другий такий удар за останній час (1 листопада ЗСУ підірвали штаб угруповання "Дніпро"), то, ймовірно, підозрюють зраду.

відео дня

Тому - справа від СК РФ і тому слідчі ФСБ і прокуратури.

Російські тг-канали поки, в основному, мовчать з приводу цієї історії. Їм явно дали команду закрити роти, так як зазвичай після таких прильотів вони хором вимагають "закликати до відповіді", "підвищити пильність" і т. п.

Один лише Z-канал оголосив, що в шикарному (за місцевими мірками) готелі містилися "українські військовополонені", але навіть його власна аудиторія порадила йому не брехати настільки вже незграбно.

Цілком ймовірно, що в "Лотос" міг переїхати розбомблений 1 листопада штаб "Дніпра" - Скадовськ знаходиться якраз в зоні його відповідальності.

Далі вже чиста спекуляція: якщо (!) я правий щодо штабу угруповання, то в готелі в момент удару теоретично міг перебувати її командувач - генерал ВДВ Михайло Теплинський, якого називають "кращим генералом Путіна". Якщо загинув він, то це дуже серйозно.

Але поки треба набратися терпіння. Думаю, через пару днів ситуація стане ясніше.

Хто такий Іван Яковина

Народився в Москві, в районі Сокільники, жив там до трьох років. Має українське коріння, предки походять із міста Самбір на Львівщині. З батьками часто переїжджав із міста в місто, проживав у Підмосков'ї, Кишиневі, Санкт-Петербурзі. Навчався в 11 школах.

Закінчив Московський лінгвістичний університет, за спеціальністю — арабіст.

З 2010 року — працював у Києві, писав для сайту "Лента.ру". Після рейдерського захоплення видання у 2014 переїхав до України.

Працює журналістом і політичним оглядачем журналу "Новое время" (Київ), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти