Як "Бандитський Петербург" перетворився на "путінську Росію"

17 грудня 2023, 20:26
"Путінська Росія" почала безглузду війну з Україною і вступила в конфлікт з усім Заходом за визнання себе рівними в міжнародному співтоваристві.
Бандитський петербург
Герої серіалу "Бандитський Петербург"

Нещодавно помер відомий російський журналіст і письменник Андрій Константинов, який придумав яскравий суспільно-політичний мем - "Бандитський Петербург", яким пишалися бандити і силовики Росії. Крім захоплюючого телесеріалу "Бандитський Петербург" талановитому автору вдалося показати, як в Росії відбувалися процеси виділення, консолідації і набуття могутності нелегальної і злочинної "глибинного держави", яка вже 30 років визначає долю Росії.

Спочатку силовики, перш за все чекісти і поліція, відокремилися від слаборозвиненої російської держави і увійшли в щільні суперечливі відносини зі злочинністю. На наступному етапі союз силовиків і мафії підім'яв під себе закон, бізнес, громадянське суспільство і ЗМІ. Нарешті, за останні 20 років правління їх висуванця Путіна могутній симбіоз чекістів і мафії підім'яв під себе всю живу Росію.

Так поступово і непомітно "Бандитський Петербург" перетворився на "путінську Росію", яка уткнулася в межі свого саморозвитку і змушена була "шукати щастя" на стороні, за межами Росії. Так, "путінська Росія" почала безглузду війну з Україною і вступила в конфлікт з усім Заходом за визнання себе рівними в міжнародному співтоваристві.

відео дня

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти