Як бити на 500 кілометрів углиб російської території: три механізми

23 грудня 2023, 22:35
1182
На глибину в 500 кілометрів ми повинні працювати своїм озброєнням. У нас для цього є як мінімум три механізми
Як бити на 500 кілометрів углиб російської території: три механізми
Партнери не дозволять використовувати їх зброю для ударів по РФ / фото: ua.depositphotos.com

Наші партнери навряд чи дозволять нам працювати своєю зброєю по території Росії. З різних причин, не таких політичних, як юридичних – є певні моменти, пов'язані з тим, що ми ще не увійшли в режим війни за юридичними канонами. У нас оголошено воєнний стан, але не режим війни. Тобто існує дуже багато таких моментів, через які наші партнери точно не дадуть нам дозволу працювати по російській території. По окупованій території України ми будемо працювати зброєю наших партнерів, від Керчі до Куп'янська. Це без проблем, а ось на глибину в 500 кілометрів ми повинні працювати своїм озброєнням. У нас для цього є як мінімум три механізми, якими ми можемо працювати безпосередньо з території України, і ще два – з території Росії. У нас є проєкт "Нептун" – це крилата ракета, яку можна використовувати по наземних цілях на зараз вже на глибину близько 300 кілометрів, а після модернізації 500. У нас є проект "Грім-2", який працює, його просто треба серйозно запустити в серію, і до 500 кілометрів, за великим рахунком, ми зможемо діставати балістичною ракетою. Також у нас є достатня кількість безпілотників з дальностями до 500 кілометрів. Ми їх бачили – це ті ж "бобри" і багато інших модифікації безпілотників, які можуть працювати на цю глибину.

Ще є два механізми – підключення українських спецслужб для роботи по всій Росії, від Санкт-Петербурга до Владивостока (і вже видно, як працюють наші спецслужби). А також є внутрішній опір, в основному на кшталт партизанів Мальцева і тих визвольних армій, які вже є, від Північного Кавказу і до Республіки Саха. Вони вже визначаються зі своїми подальшими політичними проєктами та виконують бойове завдання, в тому числі і в парі з українськими спецслужбами.

відео дня

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти