Як розгортатиметься контрнаступ: прогноз на місяць

13 квітня 2023, 20:00
В основному буде використовуватися артилерія, а далі важка техніка, яка буде прогризати лінію фронту до Азовського узбережжя.
ЗСУ, війна в Україні
Наш наступ буде проходити без шапкозакидання / Колаж фото 28-я ОМБр імені лицарів Зимового походу, 10 ОГШБр Едельвейс

Український наступ розгортатиметься за кількома напрямками: один буде основним, один-два – другорядними, які згодом можуть стати основними залежно від того, як розвиватиметься ситуація.

Великого глобального контрнаступу, як це було минулого тисячоліття в Другу світову війну, не буде. В української армії недостатньо сил і засобів для здійснення широкомасштабних наступальних дій. А росіяни вже наситили лінію фронту своїми частинами, збільшивши щільність військ настільки, що проломити оборону і вийти на оперативний простір неможливо. Адже як такого оперативного простору немає – росіяни практично скрізь, на всіх ділянках фронту, і в кожному селищі або селі вони створили лінії оборони як мінімум гарнізонного рівня.

відео дня

Наш наступ проходитиме без шапкозакидання. Рухатися він буде в бік азовського узбережжя. Це буде основний напрямок. Маршрути можуть бути різними: припустимо, з-під Гуляйполя на Чернігівку і Бердянськ уздовж залізниці; іншим напрямком може бути рух з-під Вугледара на Волноваху і Маріуполь; третім – з-під Оріхового на Токмак і Мелітополь.

В основному буде використовуватися артилерія, а далі важка техніка, яка буде прогризати лінію фронту до азовського узбережжя.

Паралельно з цим може бути два додаткових напрямки: в сторону Армянська з-під Херсона або Нової Каховки та в бік Старобільська і Щастя з-під Кремінної і Сватового. Це другорядні напрямки. В якому місці оперативно-тактична обстановка дозволить збільшити швидкість наступальних дій і переміщення, те й буде обране основним напрямком.

Так чи інакше саме у цих трьох напрямках українські війська просуватимуться найближчим часом.

Почнеться все не раніше кінця квітня, оскільки лише до кінця квітня-початку травня наші війська будуть готові рухатися. Це пов'язано в основному з погодою: неможливо рухатися важкою технікою і не тільки, поки не підсохне ґрунт, не зникне вода.

У найближчі кілька тижнів буде проведена глибока підготовка до наступу на максимальний радіус ураження наших засобів. Ми вже починаємо працювати по Криму, Мелітополю, Маріуполю, Бердянську – по складах і військових об'єктах. Далі все це робитиметься активніше, по противнику буде наноситися все більше ударів, і ці удари будуть все ближче і ближче до лінії фронту. Таким чином, ми проведемо майже місячну підготовку з пропалювання російських тилів і закінчимо артпідготовкою вже безпосередньо на лінії фронту. Тільки після цього наші війська зможуть почати рухатися.

Так розвиватимуться події протягом найближчого місяця.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти